ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν slip dress και μπαλαρίνες
 

Κτίρια και ιστορικά μνημεία στην Κύπρο φωταγωγήθηκαν μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ''Light it up blue'' παγκόσμια δράση για να σταματήσουν οι διακρίσεις στα άτομα με αυτισμό, όπου κτίρια και ιστορικά μνημεία φωτίστηκαν με μπλέ χρώμα

newsroom must

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού κτίρια και ιστορικά μνημεία σε πολλές χώρες του πλανήτη, όπως και στην Κύπρο, φωταγωγήθηκαν με το χρώμα του μπλε, το χρώμα που καθιερώθηκε διεθνώς ως το χρώμα του αυτισμού. Η ημέρα αυτή στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από αυτή τη διαταραχή.

Η Κύπρος θέλησε να συμμετάσχει στη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, και στην εκστρατεία Light it Up Blue και έτσι μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών, το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα Νταβίλα και τα κάστρα Πάφου και Λάρνακας φωταγωγήθηκαν στο χρώμα του μπλε.  

Υπουργείο Παιδείας


Στις 2 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό το κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ορισμένα σχολεία, φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του ανέφερε «Το κυανό χρώμα είναι το χρώμα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και είναι η ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε όλοι το χρέος που έχουμε, να θυμηθούμε και κάποιοι άλλοι ίσως να γνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και παράλληλα να δείξουμε ευαισθησία αντιμετωπίζοντας σωστά τα πρόσωπα αυτά, τα οποία εκφράζονται ή/και επικοινωνούν με ένα δικό τους τρόπο, μέσα στο φάσμα του αυτισμού», πρόσθεσε.

Υπουργείο Εργασίας


Θα «συνεχίσουμε τις προσπάθειες και την έμπρακτη στήριξή μας σε όλους τους συνανθρώπους μας με αυτισμό», ανέφέρε, σε γραπτή δήλωση της, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων γίνεται μπλε «για να δηλώσουμε τη στήριξή μας, η οποία είναι δεδομένη για τα άτομα με αυτισμό, τη στήριξη της πολιτείας με πράξεις με τη δημιουργία Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για παιδιά με αυτισμό, με τη δημιουργία τριών σπιτιών στην Κοινότητα για αξιοπρεπή διαβίωση ενηλίκων με αυτισμό, με στήριξη με επιδόματα αναπηρίας και μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με παροχή επιδομάτων κατ’ οίκον φροντίδας, με επιχορήγηση της αγοράς τεχνικών μέσων για διευκόλυνση της επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης, με επιχορήγηση για τη λειτουργία Κέντρων Ημέρας και κατάλληλων προγραμμάτων απασχόλησης ενηλίκων αλλά και παιδιών με αυτισμό, με την επιχορήγηση της απασχόλησης κοινωνικών συνοδών σε όλα τα Κέντρα Ημέρας παγκύπρια».

Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών


Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε δηλώσεις του στο Παραλίμνι είπε πως «και το Υπουργείο Εσωτερικών συμμετέχει, μαζί με πολλά άλλα συναρμόδια Υπουργεία, στη σημερινή δραστηριότητα με την φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών στη Λευκωσία, θέλοντας και εμείς με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε το μήνυμα στην κοινωνία για την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αυτισμό».

«Είναι καλά γνωστό ότι τα άτομα που υποφέρουν από αυτισμό μπορούν να βελτιωθούν πολύ σημαντικά με θεραπευτικά και εκπαιδευτικά μέσα. Αυτά τα μέσα υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχει και η διάθεση και η θέληση για αυτή τη βελτίωση».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών «είναι υποχρέωση όλων μας και πολύ περισσότερο της Πολιτείας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία γι’αυτό το σκοπό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι συμμετέχουμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος είπε πως «το Υπουργείο Μεταφορών συμμετέχει στην εκστρατεία «Light it Up Blue» για την Παγκόσμια Μέρα του Αυτισμού μέσω του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Απόψε θα φωταγωγηθούν δύο κάστρα, της Πάφου και της Λάρνακας όπως και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία».

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός είπε πως «στην επόμενη συνεδρία της Διϋπουργικής Επιτροπής που σχετίζεται με την παραχώρηση κρατικής γης, θα εγκριθεί αίτημα του Δήμου Αγίας Νάπας για τη δημιουργία ενός Επαρχιακού Πρότυπου Κέντρου Αυτισμού, κάτι που ήταν και ο σκοπός του Συνδέσμου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «μετά την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, να προχωρήσουν όλα με γοργούς ρυθμούς, ώστε να σχεδιαστεί το έργο και σύντομα να έχουμε ένα Πρότυπο Κέντρο Αυτισμού της επαρχίας Αμμοχώστου».

Δήμος Αθηένου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, στο πλαίσιο της ετήσιας παγκύπριας εκστρατείας ενημέρωσης για τον αυτισμό, που οργανώνει ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου στην εκστρατεία «Light Ιt Up Blue», στέλλεται το μήνυμα της ανάγκης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διαταραχή του Αυτισμού και με ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αυτισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα άτομα με αυτισμό να βελτιωθούν σημαντικά με την κατάλληλη θεραπευτική και εκπαιδευτική αντιμετώπιση.

Αφήνει παράλληλα το μήνυμα της αποδοχής, αλλά και της κοινωνικής στήριξης προς τα άτομα αυτά.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην εκστρατεία «Light Ιt Up Blue» και στηρίζει τις δράσεις και το έργο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό και έτσι το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο φωτίστηκε με το συμβολικό μπλε χρώμα.

 Το κάστρο Πάφου φωτίστηκε στο μπλε χρώμα.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία.

Το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα Νταβίλα φωταγωγήθηκε μπλε για την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού – 2 Απριλίου.


Και φέτος, σκοπός της φωταγώγησης είναι η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που είναι στο φάσμα του Αυτισμού, και οι οικογένειές τους, και την ανάγκη για συνεχή στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση