ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shirt dress και λευκά sneakers
 

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το εισιτήριο στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα

Αναγκαίο το τέλος για να καλυφθεί το κόστος καθαρισμού και τα έργα συντήρησης του χώρου αναφέρει ο κοινοτάρχης

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Κείμενο: Μαρία Ηρακλέους

Η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Κρήτου Τέρρα να επιβάλει από την 1η Ιουνίου είσοδο 1 ευρώ σε όσους θα επισκεφθούν τους καταρράκτες της κοινότητας, έχει προκαλέσει δυσφορία και αντιδράσεις από μερίδα επισκεπτών αφού πρόκειται για φυσικό αξιοθέατο για το οποίο η είσοδος θα έπρεπε να ήταν δωρεάν.

«Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και έχει επιβληθεί ώστε να καλύψουμε το οικονομικό κόστος καθαρισμού του καταρράκτη», δήλωσε μιλώντας στην «Κ» ο κοινοτάρχης Χαράλαμπος Δέρβης, προσθέτοντας ότι τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι προέβηκαν σε βανδαλισμούς πινακίδων στον χώρο, ενώ κάθε φορά που καταγράφεται μαζική επισκεψιμότητα το μαρτυρούν τα σκουπίδια που μένουν πίσω. Προσθέτει ότι οι δυνατότητες για διαχείριση του χώρου από το κοινοτικό συμβούλιο είναι περιορισμένες, καθώς αριθμεί μόλις 4 άτομα, ενώ δεν υπάρχει άλλο προσωπικό.

Ήδη, όπως αναφέρει, έχουν τοποθετηθεί συνολικά 18 μικροί καλάθοι, 4 μέτριοι στον εκδρομικό χώρο και 3 μεγάλοι στον χώρο στάθμευσης, ενώ σε τακτική βάση μεταφέρονται τα απορρίματα στους μεγάλους καλάθους.

Επιπλέον το κοινοτικό συμβούλιο σχεδιάζει να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές στον χώρο. Για παράδειγμα, συντήρηση και καθαριότητα, δημιουργία μικρού αναψυκτηρίου στον μικρό εκδρομικό χώρο, παγκάκια, αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης και δεντροφύτευση. Η πρόταση έχει σταλεί στο Τμήμα Πολεοδομίας και αναμένεται η απόφαση της, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, σημείωσε ο κ Δέρβης. Επιπλέον, προτίθενται να προχωρήσουν με την κατασκευή γεφυριού για την ασφάλεια των επισκεπτών, το οποίο κοστολογείται γύρω στις 400 χιλ. ευρώ, ποσό το οποίο όπως ανέφερε επιχειρούν να αντλήσουν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου οπότε και επιβλήθηκε το τέλος εισόδου και 2 ευρώ για τον χώρο στάθμευσης, έχουν εισπραχθεί γύρω στις 5 χιλιάδες ευρώ, τα οποία αποταμιεύονται στο κοινοτικό συμβούλιο.

Από το τέλος εισόδου εξαιρούνται παιδιά, κάτω των 12 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών, ΑμεΑ καθώς και ιδιοκτήτες εφαπτόμενων περιουσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση