ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: Η ζωή μετά την δημαρχία και η ικανοποίηση που «αφήνει την πόλη μας λίγο καλύτερη»

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί

Πάρις Δημητριάδης

«Αν και παραμένει ημικατεχόμενη, η Λευκωσία σήμερα είναι η ομορφότερη πόλη στην Κύπρο», πιστεύει ο δήμαρχός της, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος αυτές τις μέρες συμπληρώνει έντεκα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου. Στη διαφωτιστική συνέντευξη που ακολουθεί, ο κος Γιωρκάτζης απαντά στο κατά πόσο τον έχει αλλάξει ως άνθρωπο η μακρά αυτή θητεία, τι ιεραρχεί ως σημαντικό για τη Λευκωσία και πώς τοποθετείται απέναντι σε όλα σχεδόν τα πολυσυζητημένα ζητήματα που απασχόλησαν την πόλη. 

Μετά από τόσα χρόνια στη δημαρχία θα λέγατε ότι γίνατε σκληρότερος ή πιο ευαίσθητος ως άνθρωπος;
Και τα δύο θα έλεγα. Απέναντι σε παράλογες και αγενείς τοποθετήσεις ή κριτικές, αναγκάζεσαι να γίνεις πιο σκληρός, για να μπορείς να τις προσπερνάς και να συνεχίζεις. Δεν μιλώ για μια εποικοδομητική κριτική ή για μια διαφορετική άποψη. Αναφέρομαι σε αγενή, τοξικά, και πολύ συχνά αισχρά και χυδαία σχόλια. Η τοξικότητα είναι, δυστυχώς, χαρακτηριστικό της εποχής μας. Ομοίως και η ημιμάθεια. Έγινα όμως και πολύ πιο ευαίσθητος απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ποσοστό συμπολιτών μας, αφού σε επισκέψεις μου στις γειτονιές, γνωρίζω συνεχώς κόσμο που χρειάζεται την υποστήριξή μας. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό γίνεται εφικτό μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας, όπου παρέχουμε σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σειρά βοηθητικών προγραμμάτων.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μετά τη δημαρχία;
Σε περίπου ενάμιση χρόνο ολοκληρώνεται και η δεύτερη μου θητεία και νιώθω ικανοποιημένος ότι θα φύγω αφήνοντας την πόλη μας λίγο καλύτερη από ότι την είχα παραλάβει. Οι σκέψεις μου για την ώρα επικεντρώνονται στο να ολοκληρώσουμε τη δημαρχία και τα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Αυτό. Τίποτα άλλο.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Λευκωσίας στο must Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X