ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κι όμως, τα «Παράσιτα» επηρεάζουν την πολιτική της Ν. Κορέας

Η ταινία «Παράσιτα», που σάρωσε τα βραβεία, με αποκορύφωμα την ανακήρυξή της ως η Καλύτερη Ταινία στα βραβεία Όσκαρ, φαίνεται ότι δεν επηρέασε μόνο την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και τ

Η ταινία «Παράσιτα», που σάρωσε τα βραβεία, με αποκορύφωμα την ανακήρυξή της ως η Καλύτερη Ταινία στα βραβεία Όσκαρ, φαίνεται ότι δεν επηρέασε μόνο την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και την πολιτική της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Korea Herald», η κυβέρνηση της Σεούλ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά 1.500 νοικοκυριά που ζουν σε ημιυπόγεια διαμερίσματα, όπως και οι ήρωες στην ταινία «Παράσιτα», για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Μαζί με το Κορεατικό Ίδρυμα Ενέργειας, η κυβέρνηση της Σεούλ θα προσφέρει έως και 3,2 εκατομμύρια won ανά νοικοκυριό για να ενισχύσει τα συστήματα θέρμανσης, να αντικαταστήσει τα πατώματα και να εγκαταστήσει κλιματιστικά, αφυγραντήρες, ανεμιστήρες, παράθυρα και συναγερμούς για πυρκαγιά.

Τα ημιυπόγεια διαμερίσματα είναι μία προσιτή επιλογή για τους κατοίκους της Σεούλ. Περίπου το 78% των κατοίκων αυτών των διαμερισμάτων ανήκουν στο 30% των πολιτών με το κατώτατο όριο εισοδήματος.

Στη Νότια Κορέα υπάρχουν 383.000 ημιυπόγεια διαμερίσματα, εκ των οποίων το 59,5% βρίσκονται στη Σεούλ.
Όπως εμφανίζονται στην ταινία τα «Παράσιτα» του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο, τα διαμερίσματα είναι μικρά, υγρά και δύσοσμα, εξαιτίας της έλλειψης ηλιακού φωτός και αερισμού, ειδικά το καλοκαίρι που η πόλη πλημμυρίζει συχνά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X