ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Κι όμως, οι Αμερικανοί άφησαν στην άκρη τον κορωνοϊό για να ψηφίσουν

Η εκλογική κούρσα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αξιοσημείωτους αγώνες στην ιστορία των ΗΠΑ

Η εκλογική κούρσα παραμένει τυλιγμένη στην αβεβαιότητα, καθώς ο Joe Biden απέτυχε να κατακτήσει πρόωρα προβάδισμα που θα τον έκανε ισχυρό φαβορί στη διαδικασία και ο Donald Trump πέτυχε νίκες σε ορισμένες πολιτείες του νότου, όπου οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να κερδίσουν.

Ο Donald Trump έθαψε τις ελπίδες των Δημοκρατικών να πάρει τόσο τη Φλόριντα όσο και το Οχάιο, δύο κρίσιμες πολιτείες που είχαν γείρει προς τα δεξιά τα τελευταία χρόνια, και που ο Donald Trump είχε κερδίσει πριν από τέσσερα χρόνια. Επίσης, επικράτησε του Biden στην Αϊόβα, μια μικρότερη πολιτεία όπου ο Δημοκρατικός υποψήφιος έκανε μια ύστατη προσπάθεια για να πάρει τις ψήφους των έξι εκλεκτόρων.

Ο Donald Trump δεν είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα, αλλά η παρατεταμένη αναποφασιστικότητα ήταν, τουλάχιστον στην αρχή, κάτι σαν νίκη για τον πρόεδρο, ο οποίος κινδύνευε να μείνει πίσω εάν μία από τις μεγάλες, ιστορικά Ρεπουμπλικανικές πολιτείες στα Νοτιοανατολικά, είχε περάσει στον Joe Biden. Αυτό αποτελεί ακόμη μια πιθανότητα στη Βόρεια Καρολίνα ή τη Τζόρτζια, όπου το αποτέλεσμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Η καταμέτρηση των ψήφων κινήθηκε σχετικά αργά σε ορισμένες πολιτείες, λόγω της προσέλευσης, των ψήφων που δεν έφτασαν έγκαιρα μέσω του ταχυδρομείου και άλλων διάσπαρτων προβλημάτων.

Η εκλογική κούρσα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αξιοσημείωτους αγώνες στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί ξεπέρασαν τους φόβους τους για τον κορωνοϊό, τις παρατεταμένες ουρές στις κάλπες και τις ανησυχητικές προκλήσεις ενός μετασχηματισμένου συστήματος ψηφοφορίας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη μοίρα της ταραχώδους κυριαρχίας του Donald Trump στον Λευκό Οίκο να επικρέμεται.

Η προσέλευση αναμένεται να σπάσει εύκολα το ρεκόρ των 139 εκατομμυρίων ψήφων από το 2016 και το ποσοστό των Αμερικανών που ψήφισαν μπορεί να είναι το υψηλότερο σε περισσότερο από έναν αιώνα. Πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ είχαν ψηφίσει πριν από την έναρξη των εκλογών.

Στο μεταξύ, για όλη την ανησυχία σχετικά με μια πιθανή διακοπή των διαδικασιών ψηφοφορίας πριν από την ημέρα των εκλογών, τελικά δεν υπήρχαν σημαντικές αναφορές για τεχνικά σφάλματα ή χάος στις εκλογές, ούτε υπήρχαν ενδείξεις σημαντικών πολιτικών αναταραχών.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση