ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ketanji Brown Jackson, η πρώτη μαύρη υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την ομοσπονδιακή δικαστή που πρότεινε ο Joe Biden

Δέσποινα Άσπρου

Έπειτα από την συνταξιοδότηση του δικαστή Stephen Breyer, o Joe Biden το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου μέσα από ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πρότεινε την Ketanji Brown Jackson ως υποψήφια για να θητεύσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το γεγονός, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ιστορικής σημασίας καθώς η Ketanji Brown Jackson γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που είναι υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο και με αυτό τον τρόπο, σπάνε στερεότυπα πολλών ετών. Ας δούμε όμως πέντε πράγματα που αξίζει να γνωρίζουμε την γυναίκα που αυτή την στιγμή, μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by President Joe Biden (@potus)

1.H Ketanji Brown Jackson αν και γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1970 στην Washington, μεγάλωσε στο Miami. Σύμφωνα με τους γονείς της, το όνομά της σημαίνει "υπέροχη".

2.Οι γονείς της εργάζονταν ως δάσκαλοι στην δημόσια εκπαίδευση και από τα πρώτα της χρόνια, προσπάθησαν να την μάθουν να είναι περήφανη για την αφρικανική καταγωγή της.

3.Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Harvard και από τα πρώτα της κιόλας βήματα, έκανε τους πάντες να καταλάβουν πως η ίδια ήταν μια άκρως υποσχόμενη και ταλαντούχα δικηγόρος.

4.Στα πρώτα της βήματα, εργάστηκε ως δικηγόρος του αναπληρωτή δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Stephen Breyer, ενώ στην συνέχεια και μεταξύ άλλων, έχει εκπροσωπήσει καθημερινούς Αμερικανούς στο νομικό σύστημά αφού για μεγάλη περίοδο εργαζόταν ως δημόσιος υπερασπιστής. Να σημειώσουμε πως διορίσθηκε ομοσπονδιακή δικαστής από τον πρόεδρο Obama, ενώ μόλις πέρυσι προήχθη στο ομοσπονδιακό εφετείο της Washington από τον πρόεδρο Biden.

5.Από το 1996 είναι παντρεμένη με τον Patrick G. Jackson, ο οποίος εργάζεται ως γιατρός. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 16χρονη Talia και την 12χρονη Leila.

6.Σε ομιλία της το 2017 δεν δίστασε να μιλήσει με ειλικρίνεια για την μητρότητα. «Αυτή τη στιγμή, βιώνω ένα αρκετά περίεργο στάδιο στην ζωή μου, αφού δέχομαι καθημερινά "χτυπήματα" από την ταραχώδη αντιπαράθεση των δύο πιο σημαντικών ρόλων μου: περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ και μητέρα έφηβων κοριτσιών» και μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε πως τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, προσπαθούν να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους με τις αρχές του σεβασμού και επιθυμούν, να τις μάθουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για τα 'θέλω' τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheYBF (@theybf_daily)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X