ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Kathy Hochul, η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Μετά την παραίτηση του Andrew Kuomo.

newsroom must

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ στην θέση του Andrew Kuomo, ο οποίος κι παραιτήθηκε θα κάτσει για πρώτη φορά γυναίκα κυβερνήτης και συγκεκριμένα η Kathy Hochul.

Η ίδια, η οποία προσχώρησε στην ομάδα του πρώην κυβερνήτη το 2014, θα τον αντικαταστήσει σε δύο εβδομάδες.

Σε ένα tweet μετά την ανακοίνωση του Kuomo, η Hochul δήλωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση του κυβερνήτη να παραιτηθεί.

"Συμφωνώ με την απόφαση του κυβερνήτη να παραιτηθεί. Είναι το σωστό και για το συμφέρον των Νεοϋορκέζων. Ως κάποια που έχει υπηρετήσει σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και είναι ως η επόμενη στη σειρά διαδοχής, είμαι διατεθειμένη να ηγηθώ ως η 57ος κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης".

Διαβάζουμε στον Guardian πως η Kathy θεωρείται κεντρώα, μετριοπαθής Δημοκρατική πολιτικός, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική από την τοπική αυτοδιοίκηση των ΗΠΑ, υπηρετώντας σε μια σειρά από κομητείες πριν επικρατήσει σε μια εκλογική διαδικασία έκπληξη στο πολιτειακό κοινοβούλιο στη γενέτειρά της το Μπάφαλο.

Ως αντικυβερνήτης εργάστηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και φρόντισε να διατηρήσει αποστάσεις από τον επικεφαλής του κυβερνώντος συνδυασμού στη Νέα Υόρκη.

Τους τελευταίους μήνες και όσο έρχονταν στο φως οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και τοξικό εργασιακό περιβάλλον σε βάρος του Kuomo, η ίδια φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της.

Σύμφωνα με το CNN, παρότι αρχικά θεωρούνταν ένας πολιτικός με αρκετά συντηρητικές ιδέες εντός του Δημοκρατικού κόμματος – εναντιώθηκε στην έκδοση άδειας οδήγησης σε πρόσφυγες που δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα – στη συνέχεια υποστήριξε πιο προοδευτική στάση σε μια σειρά από πολιτικά ζητήματα.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X