ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: ''Από τα βάθη της καρδιάς μου συμμετέχω στο βαθύ πένθος της Εκκλησίας''

Τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία τελέστηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β', ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 06.45 το πρωί.

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στο τελευταίο αντίο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς επίσης και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', εκπρόσωπος του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας και πολιτικοί.

Τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης της Ορθοδοξίας και του κυπριακού ελληνισμού, έγραψε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β'.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, προσωπικά εκ μέρους του ελληνικού λαού για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσόστομου Β», έγραψε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε, «ο Μακαριστός υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης της Ορθοδοξίας και του κυπριακού ελληνισμού».

Τέλος, η Πρόεδρος της Ελλάδας έγραψε ότι ο μ. Αρχιεπίσκοπος, «αφήνει ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην ιστορία της εκκλησίας της Κύπρου».

Μετά την Πρόεδρο της Ελλάδας, το βιβλίο Συλλυπητηρίων υπέγραψε η Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, έγραψε η κ. Κεραμέως, «εργάστηκε με αυταπάρνηση για την Εκκλησία της Κύπρου, την πατρίδα, τον ελληνισμό. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Θερμά συλλυπητήρια».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση