ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κατάστημα αλκοόλ για διπλωμάτες θα ανοίξει η Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Μαρία Καραμάνου

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα αλκοόλ στην πρωτεύουσα Ριάντ, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά μη μουσουλμάνους διπλωμάτες, σύμφωνα με έγγραφο και πηγή που γνωρίζει τα σχέδια την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Οι πελάτες θα πρέπει να εγγραφούν μέσω μιας εφαρμογής για κινητά, να λάβουν έναν κωδικό εξουσιοδότησης από το Υπουργείο Εξωτερικών και να τηρούν μηνιαίες ποσοστώσεις με τις αγορές τους, αναφέρεται στο έγγραφο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ορόσημο στις προσπάθειες του βασιλείου, με επικεφαλής τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να ανοίξει την υπερσυντηρητική μουσουλμανική χώρα για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, καθώς η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στο Ισλάμ.

Αποτελεί επίσης μέρος των ευρύτερων σχεδίων που είναι γνωστά ως Όραμα 2030 για την οικοδόμηση μιας οικονομίας μετά το πετρέλαιο.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία του Ριάντ, μια γειτονιά όπου βρίσκονται πρεσβείες και διαμένουν διπλωμάτες και θα είναι "αυστηρά προσβάσιμο" σε μη μουσουλμάνους, αναφέρεται στο έγγραφο.

Δεν ήταν σαφές αν και άλλοι μη μουσουλμάνοι ομογενείς θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα. Εκατομμύρια ομογενείς ζουν στη Σαουδική Αραβία, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι εργάτες από την Ασία και την Αίγυπτο.

Πηγή που γνωρίζει τα σχέδια δήλωσε ότι το κατάστημα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυστηρούς νόμους κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, η οποία μπορεί να τιμωρηθεί με εκατοντάδες μαστιγώσεις, απέλαση, πρόστιμα ή φυλάκιση, ενώ οι ομογενείς αντιμετωπίζουν επίσης την απέλαση. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, το μαστίγωμα αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από ποινές φυλάκισης.

Το αλκοόλ ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω διπλωματικής αλληλογραφίας ή στη μαύρη αγορά.

(KΥΠΕ-Reuters/ΑΧΡ/ΗΦ)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS