ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Kamala Harris: Πρωτοβουλία ύψους 1 δισ. δολαρίων για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική

Όλες οι λεπτομέρειες

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris ανακοίνωσε σήμερα από την Γκάνα μια πρωτοβουλία ύψους 1 δισεκ. δολαρίων με στόχο να βελτιωθεί η οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική.

Το γραφείο της Harris παρουσίασε το πρόγραμμα αυτό, που θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τον ιδιωτικό τομέα, αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της περιοδείας της στην αφρικανική ήπειρο. Αμέσως μετά η αντιπρόεδρος αναχώρησε από την Γκάνα με προορισμό την Τανζανία.

Η περιοδεία της Harris, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου, είναι μια συνέχεια της συνόδου ΗΠΑ-Αφρικής που διεξήχθη τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον. Σε εκείνη τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία της Ουάσινγκτον με την Αφρική, ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας σε αυτήν την ήπειρο.

Η Harris έχει ήδη ανακοινώσει πολλά μέτρα, όπως τη χορήγηση 139 εκατ. δολαρίων για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στην Γκάνα και την επένδυση 100 εκατ. δολαρίων στις παράκτιες χώρες της Δυτικής Αφρικής που αντιμετωπίζουν κίνδυνο από τους τζιχαντιστές του Σάχελ.

Η νέα πρωτοβουλία για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών της Αφρικής θα βοηθήσει ώστε «να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών».

«Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των γυναικών και των κοριτσιών δεν είναι απλώς ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιοσύνης και ισότητας, είναι και μια επιβεβλημένη στρατηγική που θα μειώσει τη φτώχεια και θα ευνοήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε το γραφείο της Harris.

Την Τρίτη η Harris έκανε έκκληση για αύξηση των επενδύσεων στην Αφρική, ιδίως στους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, της ορθής διακυβέρνησης και της δημοκρατίας.

Αργότερα αυτήν την εβδομάδα η αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί τη Ζάμπια, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Αφρική.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Kamala Harris  |  news  |  ΗΠΑ  |  celebs  |  lifestyle  |  showbiz

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση