ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Καίτη Γραμμά: Η πρώτη συνέντευξη μετά την αλλαγή φύλου

Την γνωρίσαμε μέσα από τα casting του Greece's Next Top Model, όπου εισέπραξε 4 ναι αλλά δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι λόγω νομικού κολλήματος καθώς στην ταυτότητα εμφανιζότα ως αγόρι. Ωστόσο μετά την επέμβαση που έκανε αλλάζοντας μια για πάντα τη ζωή της, βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, όπου μίλησε για την απόφαση της να προχωρήσει σε επέμβαση.

''Είμαι καλά. Δε μπορώ να πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει'', ανέφερε αρχικά.

Μιλώντας για την ανάρρωση ανέφερε πως ήταν μια αρκετά επώδυνη διαδικασία.

''Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις. Απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες'' δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: ''Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Καθόλου άγχος ή αμφιβολία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Από τότε δηλαδή, που έμαθα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Δεν υπήρξε ποτέ δεύτερη σκέψη. Μέχρι να μάθω για τη δυνατότητα αυτή, έλεγα πάντα ότι ήμουν κορίτσι, καθόμουν στο δωμάτιο μου και περίμενα να έρθει η νεράιδα να με μετατρέψει σε κορίτσι, έτσι μαγικά. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι αυτή είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα''.

Στην συνέχεια εξήγησε πως ποτέ δεν ένιωσε αγόρι και απλά δηλώθηκε. ''Ξέρεις την αλήθεια. Από τότε που θυμόμουν τον εαυτό μου, ήξερα ότι ήμουν κορίτσι. Με έλεγαν αγόρι και ήξερα ότι ήταν ψεύτικο αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος μηχανικός τρόπος. Υπάρχει ένα υποσυνείδητο συναίσθημα, που καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι αυτό το στερεότυπο ότι παίζεις με κούκλες. Εγώ έπαιζα ηλεκτρονικά με τον αδελφό μου''.

Η ίδια αποκάλυψε και την αντίδραση που είχαν οι γονείς της: '' Όλοι οι γονείς το βλέπουν αυτό, αλλά εθελοτυφλούνε. Πιστεύουν ότι αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει. Και οι δικοί μου το ίδιο. Όταν είπα στη μητέρα μου για την απόφασή μου, στα 15 μου, δεν έπεσε από τα σύννεφα. Παραδέχτηκε ότι το είχε καταλάβει, αλλά δεν ήθελε να το παραδεχτεί. Στην αρχή ήταν λογικό να είναι αρνητικοί με την απόφασή μου. Όσο ανοιχτόμυαλος και αν είσαι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι πόσο πολύ θα υποφέρει το παιδί σου με όλη αυτή τη διαδικασία. Γιατί είναι μία επίπονη και δύσκολη η όλη διαδικασία. Δεν είναι απλά ένα χειρουργείο''.

Όσο για το χειρουργείο και τις πρώτες στιγμές μετά από τον επαναπροσδιορισμό φύλου, είπε: ''Δεν υπάρχουν ούτε πρώτες σκέψεις ούτε πρώτα συναισθήματα μετά το χειρουργείο. Είναι μύθος για να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα. Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση: Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα, γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία. Πονάς. Δεν είναι ότι είσαι καλά. Είχα αιμορραγία συνεχόμενη. Ανέβασα τρεις φορές πυρετό''.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση