ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

10+2 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Elon Musk

Η ζωή του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, του ιδιοφυούς επιχειρηματία, και όλα όσα δεν ξέρετε για αυτόν.

Της Έλενας Αποστόλου

Elon Musk: Τρελός κροίσος ή ιδιοφυής οραματιστής; Πώς από θύμα bullying έγινε παγκόσμιο τεχνολογικό πρότυπο, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αλλά και ο πιο πολυσυζητημένος των ημερών, αφού έδωσε 44 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter, στο οποίο ο ίδιος δαπανά καθημερινά αρκετές ώρες.

Πολλοί τίτλοι παγκοσμίως εστιάζουν στο “origin story”, στον μύθο προέλευσης του ιδιοσυγκρασιακού μεγιστάνα, που το βιογραφικό του μοιάζει με αφήγημα επιστημονικής φαντασίας, αφού ακόμα και οι τίτλοι των εταιρειών και των μεγαλεπήβολων πρότζεκτ του νοτιοαφρικανικής καταγωγής Καναδο-αμερικανού κροίσου συμβάλλουν στην ανάλογη ατμόσφαιρα: SpaceX, Neuralink, Solar City, Hyperloop και Τesla.

Από τα χέρια του, με ή χωρίς το άγγιγμα του Μίδα, έχουν περάσει πάρα πολλά, ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεση της ημέρας. Καταπιάστηκε με τα ρομπότ, τα κρυπτονομίσματα, τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, ακόμη και τα υπερηχητικά υπόγεια τρένα.
Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Ας δούμε, λοιπόν, 10+2 πράγματα για τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο, που σίγουρα δεν γνωρίζεις.

1. Ο μεγιστάνας που ζει φτωχικά

Τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ φέρεται να ζει σε ένα προκατασκευασμένο μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX, μιας και πούλησε όλα του τα σπίτια. Η σύντροφος του Μασκ, η Grimes, είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας». Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει καινούριο στρώμα για το κρεβάτι, όταν τρύπησε από τη δική της πλευρά, όπως είχε αναφέρει η ίδια.

2. Η τραγωδία με τον γιό του

Ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Έλον Μασκ αποκαλύπτουν μηνύματα με τον πατέρα εφήβου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με αυτοκίνητο της Tesla. Ο μεγιστάνας, απευθυνόμενος στον χαροκαμένο πατέρα το 2018, συμμερίστηκε τον πόνο του λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάνεις ένα παιδί». «Ο πρώτος μου γιος πέθανε στα χέρια μου. Ένιωσα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του» είχε αναφέρει ο ίδιος για τον χαμό του γιου του, Nevada Alexander Musk, που πέθανε σε ηλικία 10 εβδομάδων, από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

3. Δεχόταν bullying

Ήταν το μικροκαμωμένο σπασικλάκι του σχολείου που διάβαζε συνεχώς, εξ ού και θύμα bullying από όλους. Οι νταήδες του σχολείου τον κορόιδευαν και τον πετούσαν από τις σκάλες, ενώ τον χτύπαγαν μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Μια φορά μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

4. Επιχειρηματίας από τα 12

Ο Έλον Μασκ ασχολήθηκε με την τεχνολογία σε ηλικία 10 ετών. Έμαθε μόνος του προγραμματισμό, ενώ έγραψε κώδικα για ένα παιχνίδι σκοποβολής με διαστημόπλοια που ονομαζόταν Blastar, το οποίο πούλησε σε ένα περιοδικό υπολογιστών για 500 δολάρια.

5. Φοιτητής δύο ημέρες στο Στάντφορντ

Πήγε μόλις δύο ημέρες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου εγγράφηκε το 1995 για μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Φυσική. Τότε ήταν που ίδρυσε την εταιρία λογισμικού zip2 με τον αδερφό του, χρησιμοποιώντας δανεικά 28.000 δολάρια από τον πατέρα του. Αφορούσε οδηγούς πόλης για εκδότες εφημερίδων. Λίγα χρόνια μετά, την πούλησε για 22 εκατομμύρια δολάρια!

6. Αποτελεί την έμπνευση για τον Iron Man

Όταν ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του Iron Man, Τζον Φαβρό, έψαχνε τρόπους για να κάνει πιο ανθρώπινο τον χαρακτήρα του Τόνι Σταρκ, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ του πρότεινε να έρθει σε επαφή με τον Μασκ. Ο Φαβρό εμπνεύστηκε από τον Μασκ και ο μεγιστάνας από τον ήρωά του, καθώς σχεδίασε εξαρτήματα πυραύλων σε μια οθόνη υπολογιστή, κουνώντας τα χέρια του πάνω σε έναν αισθητήρα. Μάλιστα, έχει κάνει κι ένα σπέσιαλ γκεστ πέρασμα στο δεύτερο μέρος της ομότιτλης σειράς ταινιών, βασισμένων στο γνωστό κόμικ της Marvel.

7. Είναι ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου του Τζέιμς Μποντ

Ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Lotus Esprit από την ταινία του James Bond του 1977, “The Spy Who Loved Me”, το οποίο μετατρέπεται σε υποβρύχιο. Έγινε γνωστό ότι το αγόρασε σε δημοπρασία στο Λονδίνο, το 2013. Ο ίδιος δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του που το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα δεν μετατρέπεται σε πραγματικό υποβρύχιο.

8. Γλύτωσε από τον θάνατο 2 φορές

Την πρώτη φορά που ο Musk ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα και παραλίγο να χάσει τη ζωή του, ήταν μόλις 17 ετών και οδηγούσε μια μοτοσικλέτα, η οποία και συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Στα 28 του αγόρασε για 1 εκ. δολάρια μια McLaren f1, την οποία δεν είχε ασφαλίσει και τράκαρε λίγες ημέρες μετά, σε βόλτα με τον Peter Thiel, τον άνθρωπο με τον οποίο συνίδρυσε την Paypal. Ο ίδιος είχε πει για το τροχαίο ότι ήταν η φυσική κατάληξη ενός άπειρου οδηγού που βρίσκεται στο τιμόνι του άλλοτε ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη.

9. Ζούσε με ένα δολάριο την ημέρα

Όταν σπούδαζε, φρόντιζε να ξοδεύει μόνο ένα δολάριο την ημέρα, ενώ νοίκιασε με τον κολλητό του σπίτι με 10 δωμάτια, το οποίο μετέτρεψαν σε κλάμπ τα Σαββατοκύριακα για να βγάζουν χρήματα! Κάποιες φορές μάζευαν και 500 άτομα από τα οποία έπαιρναν 5 δολάρια το άτομο.

10. Ο βασικός του μισθός στην Tesla είναι 1 ευρώ, τον χρόνο

Ο CEO της Tesla μπορεί να μην λαμβάνει μισθό, αλλά λαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι πως ανακάλυψε μια εταιρία που προϋπήρχε, την αγόρασε και αφού μάλωσε με τον διευθυντή, τον απέλυσε και του πήρε τη θέση!

11. Έχει πει πως θέλει να πεθάνει στον πλανήτη Άρη και όχι στη Γη

«Θέλω να πεθάνω στον πλανήτη Άρη, απλά όχι σε πρόσκρουση», δηλώνει ο μεγιστάνας. Με την SpaceX θέλει να ρίξει το κόστος για μετακίνηση στον Άρη στα 100.000 δολάρια από 10 δις δολάρια που είναι σήμερα, φτιάχνοντας εκεί αποικία. Για τα επόμενα 5 χρόνια θα στέλνει προμήθειες στον κόκκινο πλανήτη. Η ιδέα του για να θερμάνει τον πλανήτη είναι να κάνει πυρηνικές εκρήξεις στους δύο πόλους του πλανήτη, δημιουργώντας έτσι την ατμόσφαιρά του. Ο στόχος του είναι να στείλει 1 εκ. ανθρώπους στον Άρη για να είναι σίγουρος πως το ανθρώπινο είδος θα έχει μια καλύτερη ευκαιρία επιβίωσης και θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφανισμού.

12. Η μεγαλύτερη απειλή είναι η τεχνητή νοημοσύνη, όμως ποντάρει σε αυτή

Πιστεύει πως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον άνθρωπο, παρόλο που έχει δημιουργήσει μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με αυτή. Πιστεύει πως πρέπει να δημιουργηθεί νευρωνικό δίκτυο και να συνδεθούν οι εγκέφαλοί μας στο διαδίκτυο, ώστε να είμαστε μέρος της τεχνητής νοημοσύνης για να μην μας σκοτώσουν οι μηχανές!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση