ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν μαύρη φούστα με cowboy boots και άσπρο τοπ
 

Jeff Bezos: Η αμύθητη περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στην γη

Είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

O Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην γη αυτή την στιγμή. Η αξία του CEO της Αmazon σύμφωνα με το Forbers υπολογίζεται ότι φτάνει τα 163 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα επόμενα 6 χρόνια σύμφωνα με το financial express είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Μάλιστα η περιουσία του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη όμως το 2019 χώρισε με την MacKenzie μετά από 25 χρόνια γάμου και της μεταβίβασε το ένα τέταρτο του μεριδίου του της Amazon.

Σύμφωνα με το Business Insider όταν ο Jeff Bezos ξοδεύει 88.000 είναι λες και ξοδεύει ένα δολάριο για τον μέσο Αμερικανό.
Από πού ξεκίνησε την περιουσία του και πόσο αξίζουν μερικά από τα ακίνητά του;

Όλοι ξέρουμε ότι τα περισσότερα χρήματα του τα βγάζει από την Amazon. Την ξεκίνησε το 1994 και σήμερα κατέχει το ποσοστό του 11.1%. Όταν το 1997 η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 97.000% τότε η περιουσία του απογειώθηκε.

Ωστόσο δεν μένει εκεί. Το 2019 αγόρασε την online εταιρεία πώλησης παπουτσιών Zapos έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Το 2017 τη Whole Foods έναντι 13,7 δις και πλέον κατέχει το 18% από τη συνολική «πίτα» των online σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ. Το 2018 επένδυσε 17.5 δις στην Amazon Web Services.

Όσο για τα ακίνητα σύμφωνα με την Business Insider έχει σπίτι αξίας 25 εκατ. δολαρίων το οποίο φτάνει τα 21 στρέμματα στην Μεντίνα της Ουάσινγκτον. Στο Μπέβερλι Χιλς έχει την έπαυλή του και πάλι αξίας εκατ. δολαρίων, 3 διαμερίσματα στην Νέα Υόρκη, συνολικής αξίας 17 εκατ. δολαρίων. Αυτό όμως για το οποίο όλοι μιλάνε είναι το αγρόκτημα που αγόρασε ο Bezos στο Τέξας με έκταση τα 120.000 στρέμματα. Είναι η βάση της Blue Origin η οποία έχει στόχο να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια στο διάστημα και να οργανώσει αποικίες σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Εκεί ο Jeff Bezos επενδύει κάθε χρόνο 1 δις.

Ο Jeff Bezos δεν φημίζεται για τις φιλανθρωπίες του ωστόσο δίνει χρήματα στο Mary’s Place μια οργάνωση για τους άστεγους στο Σιάτλ και στο TheDream.US.

Το 2013 έδωσε χρήματα ώστε να ανασυρθεί από τον Ατλαντικό ωκεανό ένας από τους προωθητικούς πυραύλους του Apollo 12. Τώρα εκτίθεται στο Museum of Flight του Σιάτλ. Το 2018 επένδυσε 42 εκατομμύρια για το Ρολόι των 10.000 ετών το οποίο έχει σχεδιασθεί για να αντέξει τουλάχιστον 10.000 χρόνια χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Άλλες επενδύσεις του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμολ είναι στην Google, την Uber, την Airbnb και η εξαγορά της Washington Post έναντι 250 εκατομμυρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση