ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κύπρο

Είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:08 τα ξημερώματα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αισθητός/αντιληπτός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τις 05:30 έχει σημειωθεί σειρά μη-αισθητών μετασεισμών, με μέγιστο μέγεθος 3.1 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Όπως αναφέρουν και διεθνή ΜΜΕ ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο (νότια Τουρκία, Ισραηλ, Συρία κ.α.).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ισχυρή σεισμική δόνηση δεν σημειώθηκε μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε αναφορά για τραυματισμό ή υλικές ζημιές.

4:30

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «Κ» δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, ούτε και έγιναν κλήσεις στους αστυνομικούς σταθμούς της περιοχής Πάφου ή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, δεν υπήρξε καμία αναφορά για πιθανο τσουνάμι δυτικά της Παφου. Ωστόσο, κάτοικοι σε χωριά της Πάφου βγήκαν από τα σπίτια τους, αφού ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, κυρίως στα χωριά δυτικά του Ακάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση