ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

ΗΠΑ: Έτσι θα αποφύγουν το χάος στο επόμενο προεδρικό debate

«Ελπίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα σεβαστούν τον χρόνο των αντιπάλων τους, κάτι που θα ωφελήσει τον κοινό διάλογο»

newsroom must

Μετά το τελευταίο φιάσκο που παρακολουθήσαμε στο χαοτικό debate μεταξύ Joe Biden και Donald Trump η επιτροπή του debate αποφάσισε τα μικρόφωνα των δύο υποψηφίων να κλείνουν αυτόματα όταν η ερώτηση δεν απευθύνεται σε έναν από τους δύο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε την Πέμπτη το βράδυ ως μέτρο αποφυγής των τελευταίων γεγονότων που παρακολουθήσαμε όλοι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορεί ο ένας να διακόπτει τον άλλων για να κυλήσει πιο ομαλά η διαδικασία και να ακούσουμε επιτέλους τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα κάνει ο συντονιστής.

Μετά την ανακοίνωση οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως ενώ όπως αναφέρει το CNN είναι κάτι που δεν θα αρέσει στον Trump ο οποίος στηρίζεται στην προηγούμενη τακτική του για να καταφέρει τόσο να αποσυντονίσει τον Biden με προσωπικές επιθέσεις όσο και να αποφύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

«Μετά από συζητήσεις με τις δύο πλευρές, αντιλαμβανόμαστε πως καμία δεν πρόκειται να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Μία μπορεί να θεωρεί ότι το τραβήξαμε πολύ, άλλη πως έπρεπε να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Νοιώθουμε άνετα με τις αποφάσεις που πήραμε ώστε να υπάρχει μία ισορροπία προς το ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτών για τους οποίους γίνονται αυτά τα debate» είπε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή μετά από αντιδράσεις που δέχτηκε κυρίως από την ομάδα του Trump η οποία αναφέρει ότι όλο αυτό είναι μια «προσπάθεια να δώσουν πλεονέκτημα στον αγαπημένο τους υποψήφιο» τον Biden.

To debate θα έχει 6 ενότητες διάρκειας 15 λεπτών στις οποίες ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση που θα κάνει ο συντονιστής μέσα σε δύο λεπτά. Κατά την διάρκεια εκείνων των δύο λεπτών το μικρόφωνο του άλλου υποψηφίου θα παραμένει κλειστό. Μετά το πέρας των δύο λεπτών θα μπορεί να ανοίξει το μικρόφωνο του άλλου υποψηφίου για να γίνει διάλογος.

«Ελπίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα σεβαστούν τον χρόνο των αντιπάλων τους, κάτι που θα ωφελήσει τον κοινό διάλογο, αλλά και το κοινό που θα παρακολουθεί. Ο συντονιστής θα πρέπει να δώσει ίδιο χρόνο στους δύο υποψηφίους στο 90λεπτο debate. Αν χαθεί χρόνος από διακοπές του αντιπάλου τους, τότε ο χρόνος αυτός θα επιστραφεί σε αυτόν που διέκοψαν»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Trump  |  Biden  |  Debate  |  μικρόφωνα  |  κλειστά  |  χρόνος  |  μέτρα  |  χάος  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X