ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Ζέτα Δούκα ζητά την στήριξή της Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού

Στις 26 Ιανουαρίου, η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε ότι υπέστη λεκτική και ψυχολογική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Γιώργο Κιμούλη.

newsroom must

Από την ημέρα καταγγελίας της Ζέτας Δούκα στις 26 Ιανουαρίου έχουν αλλάξει πολλά αφού δεκάδες είναι οι καταγγελίες που δημοσιεύονται για σεξουαλικές ή λεκτικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Ζέτα Δούκα ζητά έκκληση με ένα μήνυμα που απευθύνει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη -αναφερομένη αρχικά στην γυναίκα που «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», την Σοφία Μπεκατώρου. Η Δούκα ζητά από την Πολιτεία να «πάρει σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων».

Η Ζέτα Δούκα γράφει:

Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια τον καλλιτεχνικό στερέωμα.

Μετράμε πλέον δυο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους, αλλά την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης που οφείλει να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

Με όλον τον σεβασμό στα πρόσωπα και τα αξιώματά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων.

Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X