ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

I Wanna Dance With Somebody

 Ένας θριαμβευτικός φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης Whitney Houston. Σε σκηνοθεσία της Kasi Lemmons (Harriet), σενάριο του υποψήφιου για Oscar Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), παραγωγή του μυθικού μουσικού παραγωγού Clive Davis και πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με βραβείο BAFTA Naomi Ackie (The End of the F***ing World), η ταινία αφηγείται το πολύπλευρο και πολύπλοκο χαρακτήρα της γυναίκας πίσω από τη Φωνή.

Με αξέχαστες ερμηνείες, θρυλικές εμφανίσεις και ένα αξέχαστο soundtrack με τις πιο μεγάλες επιτυχίες της όπως δεν τις ακούσατε ποτέ ξανά, δεν θέλετε να χορέψετε; 

Σύνοψη

Το κορίτσι της χορωδίας του New Jersey ανελίσσεται σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και εμπορικά επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών σε μία συναρπαστική, σπαραχτική και συναισθηματική διαδρομή που διασχίζει τη ζωή και την καριέρα της.

Διάρκεια: 126’

29 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Visit

1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

4. YouΤube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

5. TikTok: @feelgood_entertainment

I WILL ALWAYS LOVE YOU: Γιατί είναι η σωστή στιγμή να τιμήσουμε τη Whitney Houston

«Η Whitney Houston είναι ίσως η σπουδαιότερη σύγχρονη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών» λέει ο Clive Davis, που το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Το 90χρονο μεγαλοστέλεχος δισκογραφικής που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις καριέρες μεγάλων ονομάτων όπως οι Janis Joplin, Bruce Springsteen, Sly and the Family Stone, Billy Joel, Chicago, Pink Floyd και πολλών άλλων, βάζει τη Houston στην κορυφή της κατάταξης και πιστεύει ότι αυτός είναι ο λόγος που η μουσική της μας συνοδεύει ακόμα. «Η ικανότητά της να τραγουδάει γρήγορα, σε συνδυασμό με τον απίστευτο έλεγχο της φωνής της στις μπαλάντες, την έκαναν την απόλυτη pop τραγουδίστρια, την κορυφαία R&B τραγουδίστρια. Γι’ αυτό ξεχώριζε τόσα χρόνια και θα την θυμόμαστε πάντα».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί τη Houston και την απίθανη Φωνή με την κινηματογραφική βιογραφία που μας ξεναγεί στο άγνωστο παρασκήνιο της ζωής και του έργου της. Είναι μία γιορτή για τους θριάμβους της και μία διαυγής ματιά στις τραγωδίες που μας στέρησαν την παρουσία της τόσο νωρίς.

«Πρέπει να γιορτάσουμε τη Whitney» λέει η Naomi Ackie, που υποδύεται τον θρύλο στην ταινία. «Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω και να εξακριβώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία σαν εκείνη. Έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία και ακόμα δεν έχει υπάρξει άλλη σαν εκείνη».

«Θελήσαμε να κάνουμε την ταινία σαν έναν πλούσιο, όμορφο, συγκινητικό και πολύ ανθρώπινο φόρο τιμής σε ένα μεγάλο ταλέντο, ένα από τα μεγαλύτερα που θα δούμε ποτέ» λέει η σκηνοθέτιδα Kasi Lemmons, που συνεργάζεται με τη δημιουργική ομάδα της επιτυχημένης ταινίας Bohemian Rhapsody, συμπεριλαμβανομένου του σεναριογράφου/παραγωγού Anthony McCarten. «Έχει μία περίπλοκη ιστορία, όπως πολλοί άνθρωποι. Μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί της, με τις αγωνίες της, με την πίεση που δεχόταν, και να την καταλάβουμε».

Για τους θαυμαστές της Houston, η ιστορία της Whitney δεν έχει ειπωθεί πραγματικά. Όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με την πληθώρα των ντοκουμέντων που υποτίθεται ότι αφηγούνται τα πάντα, όπως μία τηλεταινία του 2015 και ένα ντοκιμαντέρ του 2018, αλλά αυτά τα έργα απογοήτευσαν βαθύτατα τους θαυμαστές και τους κοντινούς της ανθρώπους. Κανένα από τα δύο δεν εξετάζει ούτε τιμά το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωή της, δηλαδή τη μουσική. Αντ’ αυτού και τα δύο επικεντρώνονται σε πρωτοσέλιδα του κίτρινου τύπου που έκρυβαν την πραγματική Whitney. Για αυτή την ταινία ο Davis λέει, «Ο σκοπός της ταινίας είναι να δείξει τη Whitney ολοκληρωμένα. Η αποστολή μου ήταν να δείξω τη ζωή μιας μεγάλης καλλιτέχνιδος και τι ήταν αυτό που την έκανε ξεχωριστή. Δεν κουκουλώσαμε το θέμα της φονικής επίδρασης των ναρκωτικών και το πώς συνέβαλαν στο πρώιμο, τραγικό τέλος μιας μοναδικής προσωπικότητας. Αλλά δείξαμε και το σπουδαίο ταλέντο της, τον λόγο που υπήρξε τόσο αγαπητή και πώς επηρέασε όλο τον πλανήτη».

Κατά αυτόν τον τρόπο, η ταινία είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για να ζήσουμε ξανά τη μουσική της και τον βίο της, αλλά να δούμε και τη δική της πλευρά, ειπωμένη από τους ανθρώπους που την ξέρουν καλά.

Η ταινία ξεκίνησε όταν ο Davis συνάντησε τον σεναριογράφο/παραγωγό Anthony McCarten. «Τρώγαμε σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και ο Clive πρότεινε η επόμενη ταινία μου να είναι η Whitney, ενώ υποσχέθηκε να με διευκολύνει με την πρόσβαση στη μουσική της, χωρίς την οποία δεν αξίζει τον κόπο να κάνει κάποιος ταινία για μια μουσικό» λέει ο McCarten. «Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε μία φρέσκια, ανείπωτη ιστορία για τη Whitney, αλλά την επόμενη μέρα, ο Clive μου έδειξε ένα βίντεο με τη Whitney να ερμηνεύει το Impossibly Medley και τότε κατάλαβα τη δυναμική της ταινίας».

Ο McCarten έμεινε άφωνος με τον έλεγχο της φωνής που είχε η Houston στην ερμηνεία της στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία του 1994. Αλλά τον απασχολούσε πώς θα παρουσιάσει την ιστορία της Houston σαν βιογραφία. Δεν είναι τραγική η ιστορία της Whitney Houston; Αλλά μετά από μία δεύτερη συνάντηση με τον Davis, ο McCarten άλλαξε γνώμη. «Αν κρίνουμε τους καλλιτέχνες μόνο από το πόσο έζησαν, η ζωή του Shakespeare είναι μία τραγωδία» λέει ο McCarten. «Η ζωή της Whitney είναι ένας θρίαμβος. Μας χάρισε εκπληκτικές στιγμές, εκπληκτικές ερμηνείες. Αυτή η ιστορία δεν έχει ειπωθεί».

«Τα ντοκιμαντέρ και τα βιβλία δεν μπορούν να σου μεταδώσουν τη μουσική» λέει ο

McCarten. «Αν προσπαθήσεις να πεις την ιστορία της Whitney χωρίς τη μουσική, είναι σαν να λες ανέκδοτο χωρίς την τελευταία ατάκα. Και παρά το τέλος, η ιστορία της Whitney είναι συναρπαστική».

Η πρωταρχική πηγή για πληροφορίες γύρω από τη ζωή της Whitney ήταν ο ίδιος ο Clive Davis. Οι δυο τους είχαν μία μαγική συνεργασία. «Είχαμε επτά νούμερο ένα επιτυχίες στη σειρά με τα δύο πρώτα album. Αυτό έσπασε όλα τα ρεκόρ» λέει ο Davis.

HOW WILL I KNOW: Επιλέγοντας την ιδανική ηθοποιό για να υποδυθεί τη Whitney Houston

Τον ρόλο της Whitney Houston υποδύεται η βρετανίδα ηθοποιός Naomi Ackie. «Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Η Whitney πάντα ήταν εκεί, ήταν παρούσα στη ζωή μου» λέει η ηθοποιός. «Σε κάθε γάμο, κηδεία, βάπτιση, γενέθλια, καραόκε πάρτι, όταν είμαι μόνη μου, όταν είμαι με φίλους. Δεν μπορώ να θυμηθώ την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική της. Ήταν πάντα εκεί».

Εξαιτίας αυτού, όταν η Ackie κλήθηκε για οντισιόν, ένιωσε αγωνία με την ιδέα ότι θα υποδυθεί έναν θρύλο. «Με τρομοκράτησε και μόνο η ιδέα να αποπειραθώ να το κάνω. Κάθε φορά που περνούσα από έναν ακόμα γύρο στις οντισιόν, πλησίαζα πιο κοντά και ήταν αλλόκοτο» λέει η ηθοποιός. «Και μετά στην τελική οντισιόν, ήταν Halloween, ήμουν ντυμένη Whitney και τραγουδούσα το I Will Always Love You και κάτι ένιωσα. Ξαφνικά κατάλαβα ότι μπορώ να πω αυτή την ιστορία».

Αυτό που κούμπωσε στο μυαλό της Ackie ήταν ότι απογύμνωσε τον θρύλο και επικεντρώθηκε στην ουσία της Houston ως ερμηνεύτριας. «Ήθελε απλώς να τραγουδάει» λέει η Ackie. «Το καταλαβαίνω αυτό, επειδή νιώθω το ίδιο ως ηθοποιός. Είδα επίσης ότι μπορούσε να κάνει και χαζομάρες, όπως κάνω κι εγώ, και το συνδύασα με πραγματικό σεβασμό για την τέχνη και την τεχνική της».

Για την Ackie, ο ρόλος της Whitney Houston της άλλαξε τη ζωή. «Έχει μία δύναμη ο ρόλος που δεν την περίμενα. Δεν σκέφτομαι τη δουλειά μέρα νύχτα. Ανάμεσα στο action και το cut, βυθίζομαι στο συναίσθημα, αλλά συνήθως το αφήνω έξω από το σπίτι μου. Με τη Whitney, όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό. Βρήκα τη δική μου δύναμη, όπως δεν το έχω ξανακάνει. Δεν υποδυόμουν μόνο τη Whitney Houston».

Τον ρόλο του Clive Davis υποδύεται ο Stanley Tucci. Ο Tucci ενδιαφέρθηκε για την καριέρα του Davis που έχτιζε τις καριέρες των μουσικών. «Ο ίδιος δεν είχε μουσική παιδεία, ήταν δικηγόρος» επισημαίνει ο Tucci. «Κατέληξε να διευθύνει μία ολόκληρη δισκογραφική εταιρεία και είχε δυνατό μουσικό αυτί. Όσο περνούσαν οι δεκαετίες, συνέχιζε να εξελίσσεται και να καταλαβαίνει τις τάσεις της μουσικής».

Στην ταινία, ο Davis και η Houston ξεκινούν μία αυστηρά επαγγελματική σχέση. Αλλά, ο Tucci λέει ότι μέχρι το τέλος της ταινίας καλλιεργούν μία προσωπική σύνδεση. «Η Whitney ήταν η πιο κοντινή σχέση που θα μπορούσε να έχει με οποιονδήποτε συνεργάτη του» λέει ο Tucci. «Είχε πολύ κόσμο με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, αλλά με τη Whitney, υπήρχε κάποια σύνδεση. Αγαπούσαν πραγματικά ο ένας τον άλλον, τον έβλεπε σαν ένα θείο. Την νοιαζόταν πραγματικά και έκανε τα πάντα για να την βοηθήσει».

Ο Tucci άλλαξε τον τρόπο ομιλίας για να ενσαρκώσει τον Davis. «Είχε μία προφορά από Νέα Υόρκη και, παραδόξως, μιλούσε μονότονα, παρόλο που δούλευε με μουσικούς, δεν είχε καμία μουσικότητα στην εκφορά του λόγου» λέει ο Tucci. «Όταν παίζεις ένα πραγματικό πρόσωπο, ειδικά κάποιον που είναι ακόμα εν ζωή, πρέπει να αιχμαλωτίσεις την ουσία του, αλλά και να δώσεις στοιχεία του εαυτού σου. Δεν ήθελα απλώς να τον μιμηθώ».

Τη μητέρα της Whitney, τη Cissy Houston, υποδύεται η Tamara Tunie. Συμπωματικά, στο ξεκίνημα της καριέρας της, η Tunie είχε δει τη Cissy Houston να ερμηνεύει. «Η Cissy ήταν πανίσχυρη τραγουδίστρια» λέει. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Διάβασα τα βιβλία της και είμαι ευγνώμων που κατέγραψε την αλήθεια της». 

Η Tunie επισημαίνει ότι στην ταινία, οι χαρακτήρες της Cissy και της Whitney δεν συμφωνούν πάντα, αλλά υπάρχει μία μεγάλη αγάπη. «Την αγαπούσε πολύ» λέει η Tunie. «Μπορεί μια αγάπη να μην εκφράζεται με αγκαλιές. Μπορεί να είναι αιχμηρή. Αλλά αγαπούσε την κόρη της με πάθος, σαν λέαινα».

Τον ρόλο του πατέρα της Houston, του John Houston, υποδύεται ο βετεράνος ηθοποιός Clarke Peters. «Είναι ένας επιχειρηματίας, πάνω από όλα» λέει ο Peters. «Έχει το σύνδρομο του Πυγμαλίωνα, θέλει να πάρει κάποιον, μία γυναίκα συγκεκριμένα, από την αφάνεια και να την κάνει θεά. Νομίζω ότι το προσπάθησε με τη Cissy, αλλά εκείνη προτίμησε να κάνει οικογένεια. Αυτή η επιθυμία να δημιουργήσει μία βασίλισσα δεν τον εγκατέλειψε ποτέ».

Γι’ αυτό, λέει ο Peters, ο πατέρας επικεντρώνεται στην καριέρα της κόρης του, ακόμα και όταν την παρακολουθεί να τραβάει το δικό της μονοπάτι, ενώ δεν καταλαβαίνει τον λόγο. «Όταν εκείνη θελήσει να προσλάβει μία φίλη της, τη Robyn, εκείνος ανησυχεί. Πιστεύει ότι η Robyn δεν έχει καμία ικανότητα και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Whitney είναι να έχει κοντά της μία φίλη της. Οπότε εναντιώνεται. Θεωρεί ότι εκείνος πρέπει να αναλάβει τα επιχειρηματικά κι έτσι η σχέση αρχίζει να δηλητηριάζεται».

Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της Whitney, ήταν η φίλη της, ερωμένη και εξομολόγος της, η Robyn Crawford. Τον ρόλο υποδύεται η Nafessa Williams. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη Whitney και τον Bobby, αλλά σε αυτή την ιστορία, η φιλία και η ζωή που μοιράστηκε με την Robyn είναι μία έκπληξη» λέει η Williams. «Πάντα ακούγονταν ψίθυροι, αλλά η ταινία δείχνει την πραγματικά όμορφη πλευρά της σχέσης και της φιλίας τους».

Η Houston και η Crawford συναντήθηκαν όταν ήταν νεαρές – 16 και 19 χρονών, αντίστοιχα – και ξεκίνησε μία φιλία που κράτησε για ολόκληρη τη ζωή της Houston. «Ήξεραν αμέσως ότι ένιωθαν έλξη η μία για την άλλη, αλλά ακόμα και όταν αυτό το κομμάτι της σχέσης έληξε, η υπέροχη φιλία συνεχίστηκε» λέει η Williams. «Εμπιστεύονταν η μία την άλλη, ήταν πιστές, το είδος της φιλίας που θέλεις όταν ακολουθείς τα όνειρά σου».

Αργότερα στην ταινία, όταν η Whitney αρχίζει να κάνει σχέσεις με άντρες, συμπεριλαμβανομένης και της ταραχώδους σχέσης της με τον Bobby Brown, τον οποίο θα παντρευτεί, η Robyn παραμένει μία πραγματική φίλη. «Η Robyn δεν ασκεί κριτική, αλλά είναι ειλικρινής, της τα λέει όπως είναι» λέει η Williams. «Όταν εκείνη παντρεύεται τον Bobby, νομίζω ότι είναι δύσκολο για τη Robyn, όχι μόνο γιατί την είχε ερωτευτεί, αλλά και γιατί νιώθει ότι δεν είναι μία καλή επιλογή. Η Robyn βλέπει τον εαυτό της σαν προστάτη της Whitney και όταν εμφανίζεται ο Bobby, δεν μπορεί να σώσει τη Whitney από μία τραυματική σχέση».

Ο Ashton Sanders υποδύεται τον Bobby Brown, που καλλιέργησε την εικόνα του κακού παιδιού στα 90s. «Έχουμε δει πολλά γύρω από τον Bobby Brown, το ζοριλίκι, τα πρωτοσέλιδα. Ο ρόλος μου έδωσε την ευκαιρία να το διασκεδάσω» λέει ο Sanders. «Την ίδια στιγμή, προσπάθησα να διυλίσω την ουσία του ποιος ήταν εκείνη την εποχή και τί έφερε στον γάμο του με τη Whitney και να τον υποδυθώ σαν πραγματικό άνθρωπο και σαν τραγουδιστή».

SO EMOTIONAL: Η μουσική

Η ταινία είναι μία ευκαιρία για το κοινό να βιώσει την εμπειρία των πιο γνωστών τραγουδιών της Whitney Houston σε μία ιστορία που αφηγείται τη ζωή της. Για να μεταφέρουν την ιστορία στη μεγάλη οθόνη, οι δημιουργοί απέκτησαν τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις 22 κλασικών τραγουδιών της Houston και έκανα remix για να παίξουν στο καλύτερα ηχοσυστήματα των κινηματογράφων.

Στην ταινία η Φωνή ερμηνεύει τα εξής τραγούδια:

  • Greatest Love of All
  • Home
  • You Give Good Love
  • If You Say My Eyes Are Beautiful (duet with Jermaine Jackson)
  • Where Do Broken Hearts Go
  • Saving All My Love
  • How Will I Know
  • I Wanna Dance with Somebody
  • Far Enough (unreleased)
  • The Star-Spangled Banner
  • Run To You
  • I Will Always Love You (Live at the Concert for a New South Africa)
  • Why Does It Hurt So Bad
  • It’s Not Right, But It’s OK
  • I’m Every Woman
  • I’m Your Baby Tonight
  • So Emotional
  • One Moment In Time
  • Million Dollar Bill
  • My Name Is Not Susan
  • I Didn’t Know My Own Strength
  • The Impossible Medley (I Loves You, Porgy / And I Am Telling You I’m Not Going / I Have Nothing)

Ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η Naomi Ackie ως Whitney Houston είναι ότι εκτός από το μεγάλο υποκριτικό της ταλέντο, είναι μία εκπαιδευμένη τραγουδίστρια. Για τον ρόλο της ως Houston χρειάστηκε να δουλέψει τη φωνή της ώστε να ακούγεται και να τραγουδάει σαν εκείνη, παράλληλα με το playback, παρόλο που δεν ηχογραφούσαν τη φωνή της. Ο λόγος είναι ότι δεν γίνεται να υποκρίνεται κάποιος ότι τραγουδάει. «Χρειάζονται οι εκφράσεις του προσώπου, η ενέργεια, η διεύρυνση του στέρνου, ο λαιμός, οι αναπνοές για να επιτευχθεί η αληθοφάνεια» λέει η σκηνοθέτιδα.

Η Ackie παραδέχεται με ταπεινότητα ότι παρόλο που είναι η ίδια καλή στο τραγούδι, η Φωνή είναι μόνο μία. «Μπορώ να αποδώσω μία μελωδία, αλλά δεν είμαι τραγουδίστρια» λέει. «Για να είσαι τραγουδιστής χρειάζεται η φωνή να έχει προσωπικότητα κι εγώ δεν το κατέχω αυτό. Οπότε, όταν ερμήνευα τα τραγούδια της, ζητούσα να ανεβάσουν τον ήχο του playback όσο πιο δυνατά γινόταν, τρέμανε οι τοίχοι, και τότε τραγουδούσα από πάνω».

Επιπροσθέτως, ακούγονται ερμηνείες στην ταινία για τις οποίες δεν υπάρχουν ηχογραφήσεις με τη φωνή της Houston. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κοινό θα ακούσει την Ackie να τραγουδάει το Guide Me, O My Great Jehovah, να κάνει φωνητικά για τη Cissy Houston (Tamara Tunie) και να εκτελεί ασκήσεις φωνητικής με τη Cissy στην εκκλησία.

Υπάρχει μία ακόμα ερμηνεία της Ackie που παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή. Στην ταινία, όταν ο Clive Davis φτάνει σε ένα κλαμπ για να ακούσει για πρώτη φορά τη Whitney να ερμηνεύει, την σπρώχνουν ξαφνικά στη σκηνή, χωρίς προειδοποίηση και όλοι περιμένουν να ερμηνεύσει το Greatest Love of All. Η Whitney είναι αγχωμένη και στην αρχή η ερμηνεία της είναι τραχιά.

Όμως, όπως ξέρουμε όλοι, η ηχογραφημένη ερμηνεία της Houston για το Greatest Love of All κάθε άλλο παρά τραχιά είναι. Για να υπογραμμίσει την αφηγηματική καμπή, η Lemmons ζήτησε από την Ackie να αρχίσει να τραγουδάει με νευρικότητα. «Μετά, στην πορεία, βρίσκει σιγουριά, βρίσκει τη φωνή της. Γίνεται η Whitney» εξηγεί η Lemmons. Σε εκείνο το σημείο, μπαίνει η αριστοτεχνική ηχογράφηση της Houston. «Από εκείνο το σημείο και πέρα, όλα τα υπόλοιπα στην ταινία είναι η φωνή της Whitney» λέει η Lemmons.

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY: Χτίζοντας τις ερμηνείες

Για να μπορέσει η Ackie να υποδυθεί τη Whitney Houston – συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο διάσημες ερμηνείες της- η ηθοποιός συνεργάστηκε στενά με τη Lemmons, τον διευθυντή φωτογραφίας Barry Ackroyd, τη δασκάλα διαλέκτων Bridgette Jackson, και τη χορογράφο Polly Bennett για να αναπαραστήσουν μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές της τραγουδίστριας.

«Όποιος κι αν είναι ο επαγγελματικός τίτλος της Polly, δηλώνω ότι κάνει πολλά περισσότερα» λέει η Lemmons. «Η Naomi δούλεψε για έναν χρόνο με τη (χορογράφο) Polly για να βρουν τη Whitney – τη μελετούσαν ξανά και ξανά και εξασκούσαν κάθε κίνηση. Βοήθησε τη Naomi να αιχμαλωτίσει τη Whitney μέσα από το σώμα, πώς ερμήνευε και πώς κινούνταν, αλλά μπήκαν και στην ψυχολογία της. Τι κάνει κάποιον να κινείται όπως κινείται;».

Για να αιχμαλωτίσει τη φωνή της ομιλίας της Whitney, η Ackie συνεργάστηκε με την ειδική σε θέματα διαλέκτων Bridgette Jackson. Η Ackie χρειάστηκε όχι μόνο να αποχωριστεί τη βρετανική προφορά της, αλλά και να εκφράσει τον ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας της Houston, χωρίς να τη μιμείται. Η Jackson συγκέντρωσε πολλά δείγματα με τη φωνή της Houston μέσα στα χρόνια για να μελετήσει πώς άλλαζε σταδιακά.

RUN TO YOU: Οι εμβληματικές εμφανίσεις Whitney Houston

«Η εικόνα της Whitney ήταν σημαντικό κομμάτι της, της δημόσιας περσόνας και της προσωπικής ζωής της» λέει η Lemmons. «Βοήθησε στη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης και άλλαζε συχνά».

Το κενό ανάμεσα στα δόντια της Ackie καλύφθηκε με ψεύτικα δόντια, τα μάτια της ηθοποιού απέκτησαν το χαρακτηριστικό αμυγδαλωτό σχήμα της Houston, με τη βοήθεια του μακιγιάζ διαμορφώθηκε η μύτη και τα φρύδια της. Η παραγωγή συγκέντρωσε περίπου 20 περούκες για να καλύψουν τις εμφανίσεις από τα φυσικά μαλλιά της Houston πριν γίνει διάσημη, μέχρι τα θρυλικές φουντωτές τις μπούκλες των 80s και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά των 90s.

Η εμφάνιση της Houston άλλαξε παράλληλα με τον χρόνο και με την επιτυχία που σημείωνε. Η ενδυματολόγος Charlese Antoinette Jones λέει: «Όταν ξεκινάει, είναι ακόμα επηρεασμένη από τα 70s, αλλά όσο εξελίσσεται σε ποπ σύμβολο και κερδίζει πολλά χρήματα, όλα γίνονται πιο εντυπωσιακά. Φοράει βάτες, πούλιες, έντονα χρώματα, μεγάλα σκουλαρίκια. Αργότερα στα 90s, έχουμε μία εμφάνιση με ρούχα Versace, γιατί είναι η επιτομή των 90s. Στα 00s, τη βλέπουμε να ωριμάζει και να παρακμάζει λίγο, διατηρώντας όμως την αίσθηση της αξιοπρέπειας που φαίνεται μέσα από τα ρούχα που επέλεξα».

Για να δημιουργήσει εκ νέου το μακιγιάζ της Houston, η μακιγιέρ Tisa Howard αξιοποίησε ό,τι της έμαθε η μέντορας της Roxanna Floyd, που ήταν η μακιγιέρ της Houston από τα 90s μέχρι τον θάνατο της τραγουδίστριας. «Όταν έμαθα για την ταινία, ήξερα αμέσως ότι ήταν μία καταπληκτική ευκαιρία. Θα μπορούσα να δημιουργήσω ξανά τις εμφανίσεις που επιμελήθηκε η μέντοράς μου και να ακονίσω τις δεξιότητές μου. Πάντα την θαύμαζα και ελπίζω να την έκανα περήφανη» λέει η Howard.

Η πρώτη κίνηση της Howard ήταν να μελετήσει όλες τις εμφανίσεις της Houston από το ντεμπούτο της το 1982 μέχρι τον θάνατο της το 2012. Το ζητούμενο δεν ήταν μόνο να κάνει την Ackie να φαίνεται μεγαλύτερη μέσα από το μακιγιάζ, αλλά και να δείξει τη μάχη με τον εθισμό. «Έπρεπε να υπηρετήσουμε την αυθεντικότητα. Την έχουμε δει και ξέρουμε πώς έμοιαζε» λέει η Howard.

Αυτή η εξοικείωση με την εμφάνιση της Houston ήταν κάτι που έλκυσε το ενδιαφέρον της επικεφαλής hairstylist Brian Badie. «Ως hairstylist, αν ήθελα να κάνω μία βιογραφική ταινία, τότε θα ήταν μία ταινία για τη Whitney Houston. Τα μαλλιά της ήταν θρυλικά. Όλοι τα ξέρουμε, ακόμα και αν δεν τα προσέχαμε ιδιαίτερα. Μοιάζει σαν να άλλαζε τα μαλλιά της κάθε εβδομάδα». Τελικά, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τις κομμώσεις είχε περίπου 20 περούκες, μόνο για την Ackie.

Ο Stanley Tucci χρειάστηκε τρεις περούκες για να υποδυθεί τον Clive Davis. «Θέλαμε να τον δείχνουμε όσο πιο απλό γίνεται» λέει ο Tucci. «Ο Clive είχε μία κρεατοελιά, οπότε την προσθέσαμε κι εμείς. Και ήταν πάντα μαυρισμένος. Για τα μαλλιά του, ξεκινήσαμε με το στυλ των 70s, με έντονες φαβορίτες και μπούκλες, ενώ αργότερα αρχίζει να χάνει τα μαλλιά του καθώς μεγάλωνε».

Συντελεστές

Σενάριο: Anthony McCarten  

Σκηνοθεσία: Kasi Lemmons  

Παίζουν: Naomi Ackie, Stanley Tucci, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Barry Ackroyd

Σκηνογραφία: Gerald Sullivan

Κοστούμια: Charlese Antoinette Jones

Μοντάζ: Daysha Broadway

Πρωτότυπη Μουσική: Chanda Dancy

Contact

Feelgood Press Office: press@feelgoodentertainment.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X