ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η τεράστια περιουσία του βασιλιά Καρόλου ξεπερνά της Ελισάβετ κατά πολύ

Πόση είναι τελικά η περιουσία του βασιλιά και τι περιλαμβάνει;

newsroom must

Σύμφωνα με ανάλυση της λίστας των πλουσίων Sunday Times Rich List, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να έχει μια προσωπική καθαρή αξία που ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια λίρες, περίπου 745 εκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός ξεπερνά την καθαρή αξία της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Η περιουσία της υπολογίστηκε στα 370 εκατομμύρια λίρες, περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια. Η προσωπική καθαρή αξία του βασιλιά Κάρολου φαίνεται να ξεπερνά και άλλους διάσημους εκατομμυριούχους της οικογένειας και όχι μόνο, όπως ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ και ο σερ Έλτον Τζον.

Η περιουσία του βασιλιά Καρόλου αποτελείται από δύο ιδιωτικά βασιλικά δουκάτα και τα κτήματα Sandringham και Balmoral. Το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο ανέλαβε το 1969, αυξήθηκε κατά 42,6% σε 25,4 εκατομμύρια λίρες ανά έτος από το 2011 έως το 2022. Τα πλούτη του δουκάτου αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% σε 1,04 δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος. Σύμφωνα με τους Times, μεγάλο μέρος των εσόδων του βασιλιά προέρχονται από την ενοικίαση εμπορικών ακινήτων σε άλλες περιοχές της Αγγλίας. Ο ίδιος έλαβε 212,7 εκατομμύρια λίρες από το δουκάτο μεταξύ 2012 και 2022. Με μεγάλο μέρος της περιουσίας του να είναι κληρονομημένη μετά τον θάνατο της βασίλισας Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς φαίνεται να κέρδισε ένα μεγάλο μέρος του πλούτου του απο την σειρά τροφίμων και προϊόντων Duchy Originals, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1990 και αποτελεί την μεγαλύτερη μάρκα βιολογικών τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X