ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η συγκινητική ομιλία του Harry και η αναφορά στη μητέρα του

«Αυτό που ξεκίνησε η μαμά μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν η δημιουργία ενσυναίσθησης και κατανόησης»

newsroom must

Για την υποστήριξη της Εθνικής Εβδομάδας Ελέγχου για τον HIV 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένωσαν τις δυνάμεις του ο πρίγκιπας Harry και ο παίκτης ράγκμπι Gareth Thomas, ο οποίος αποκάλυψε το 2019 ότι είναι θετικός στον ιό HIV,

Ο δούκας του Sussex, μιλώντας μέσω video call με τον Thomas, ο οποίος δημιούργησε την εκστρατεία «Tackle HIV», ξεκαθάρισε ότι 35 χρόνια αφού η μητέρα του πριγκίπισσα Diana ίδρυσε την πρώτη μονάδα HIV/AIDS στο Ηνωμένο Βασίλειο στο νοσοκομείο Middlesex του Λονδίνου, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ευαισθητοποίηση για τον HIV.

«Αυτό που έκανε η μαμά μου, και τόσοι άλλοι άνθρωποι εκείνη την εποχή, ήταν να γκρεμίσει αυτόν τον τοίχο. Να κλωτσήσει την πόρτα και να πει "Όχι. Όταν οι άνθρωποι υποφέρουν, τότε πρέπει να μάθουμε περισσότερα και αν υπάρχει ένα στίγμα που παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, τότε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να το συζητήσουμε περισσότερο". Αυτό έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται λίγο άβολα στην αρχή. Αλλά το στίγμα ευδοκιμεί στη σιωπή. Το ξέρουμε αυτό», είπε ο Harry. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που ξεκίνησε η μαμά μου πριν από πολλά χρόνια ήταν να δημιουργήσει ενσυναίσθηση και κατανόηση...αλλά και περιέργεια, η οποία νομίζω ότι ήταν πραγματικά ισχυρή»

Ο πρίγκιπας Harry ανέφερε στην εν λόγω ομιλία, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν μια «ευδαιμονική άγνοια» για την ασθένεια επειδή δεν πιστεύουν ότι κινδυνεύουν να προσβληθούν από αυτήν. «Κάθε ένας από εμάς έχει καθήκον, ή τουλάχιστον μια ευκαιρία, να υποβληθεί σε εξέταση για να διευκολύνει όλους τους άλλους να υποβληθούν σε εξετάσεις. Αναμφίβολα θα σώσει μια ζωή ή, τουλάχιστον, θα ενθαρρύνει κάποιον που ζει με τον φόβο να νοσήσει από τον ιό», υποστήριξε.

Ο αθλητής από την άλλη, έχει βάλει στόχο να εξαλείψει το στίγμα που περιβάλλει τον ιό και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τον HIV, διορθώνοντας τους μύθους που υπάρχουν γύρω από αυτόν.

«Πρέπει να εξαλείψουμε το στίγμα και την παρεξήγηση γύρω από αυτόν. Δεν θα ήταν τρομακτικό αν καταλάβατε τι είναι να ζεις με τον HIV το 2022», τόνισε ο Thomas, ενώ ευχαρίστησε τον πρίγκιπα Harry για τη στήριξή του, λέγοντας: «Το να έχεις υποστηρικτές, να έχεις συμμάχους, όταν αυτός μπορεί να είναι ένας τόσο απομονωτικός, μοναχικός ιός για να ζήσεις, μερικές φορές είναι αρκετό. Έτσι, εγώ ως κάποιος που ζει με τον ιό HIV έχω τη δυνατότητα να έχω την πλατφόρμα για να πω ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει»

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X