ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

H πρώτη μαύρη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος έγινε Barbie

Η Mattel με τη δημιουργία της κούκλας τιμά την πρώτη μαύρη γυναίκα εκατομμυριούχο των ΗΠΑ

newsroom must

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Η ‘’Mattel’’, συνηθίζει να τιμά γυναίκες πρότυπα, με τη δημιουργία κούκλων Barbie και αυτό κάνει για άλλη μια φορά με την Madam C.J. Walker, την πρώτη μαύρη αυτοδημιούργητη γυναίκα εκατομμυριούχο των ΗΠΑ που πλέον εγίνε Barbie.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

Ποια είναι η Madam C.J. Walker;

Η Madam C.J. Walker γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1867, ως Sarah Breedlove και έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαΐου 1919. Ήταν αφροαμερικανίδα επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και πολιτικός, ενώ υπήρξε και κοινωνική ακτιβίστρια.

Το 1882 και σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε τον Moses McWilliams, προκειμένου να γλιτώσει από την κακοποίηση του κουνιάδου της. Μαζί με τον άντρα της απέκτησαν μια κόρη, τη Lelia McWilliams, η οποία γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1885.

Ο σύζυγος της έφυγε από τη ζωή το 1887, όταν η Sarah ήταν 20 ετών και η κόρη τους μόλις 2. Μετά τον θάνατό του Moses, η ίδια παντρεύτηκε ξανά το 1894, όμως, άφησε τον δεύτερο σύζυγό της το 1903.

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική της επιτυχία, αυτή οφείλεται στην ‘’Walker Manufacturing Co’, μια σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών και καλλυντικών σχεδιασμένη για μαύρες γυναίκες.

Στη συνέχεια έγινε διάσημη ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος, υποστηρίζοντας ορφανοτροφεία και κολέγια μαύρων, υπερασπιζόμενη οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Η κούκλα της Madam C.J. Walker, είναι ντυμένη μια floral μπλούζα και τιρκουάζ φούστα και κρατά το πρωτότυπο προϊόν της, ‘’Wonderful Hair Grower’’.

Η A’Lelia Bundles, η τρισέγγονη της Walker έχει επίσης σχεδιάσει τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών και μιλώντας για τη συνεργασία της με τη Mattel, για τους σκοπούς δημιουργίας της κούκλας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Ήταν χαρά μου να δουλέψω με την Barbie για το σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας κούκλας που σχεδιάστηκε προς τιμή της προγιαγιάς μου»

«Η ομάδα σχεδιασμού με καλωσόρισε ευγενικά σε όλα τα βήματα της διαδικασίας. Από την ανάπτυξη των μαλλιών μέχρι τη συσκευασία -για να αιχμαλωτίσει και να γιορτάσει την κληρονομιά αυτής της πρωτοπόρου μαύρης επιχειρηματία. Ανυπομονώ μια νέα γενιά να εμπνευστεί από την ιστορία της και να πει τις δικές της ιστορίες, μέσω ενός προτύπου όπως η Madam. C.J. Walker».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
barbie  |  people  |  news  |  Madam C.J. Walker  |  κούκλα

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση