ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Tα κοστούμια του SpaceX σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για άντρες... τι γίνεται όμως με τις γυναίκες;

Η NASA φαίνεται να μην έχει εφοδιαστεί κατάλληλα για τις γυναίκες

Ριάνα Στυλιανού

Έχουν ειπωθεί πολλά για τις στολές SpaceX των αστροναυτών Douglas Hurley και Robert Behnken, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από τον άντρα που έχει κατασκευάσει κοστούμια υπερήρωων για τους Tron, Ironman και Captain America. Ο σχεδιαστής κοστουμιών του Hollywood, Jose Fernandez συνεργάστηκε με τον ιδρυτή του SpaceX, Elon Musk, για να δημιουργήσουν μια πιο κομψή εκδοχή του παραδοσιακού κοστουμιού αστροναυτών για την ιστορική πτήση στο διάστημα, SpaceX. 

O πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαΐου με τα πρώτα λεπτά της πτήσης να εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.

Φωτογραφία: SpaceX / Twitter

Τα κοστούμια παρομοιάστηκαν με τα σμόκιν του James Bond αλλά και με την πανοπλία των προαναφερθέντων υπερήρωων λόγω των πλατιών ώμων και  του μυώδη θώρακας των στολών.

Τα κοστούμια SpaceX είναι αναμφίβολα πολύ πρωτότυπα, αλλά τι έχουν να πουν οι Musk και Fernandez για μια γυναικεία διαστημική στολή;
Το νέο αυτό, εντυπωσιακό ρούχο θα μπορούσε να εφαρμόσει τόσο καλά σε μια γυναίκα όσο και σε έναν άνδρα; Mάλλον αυτό δεν το είχαν καλοσκεφτεί εφόσον στις αρχές του περασμένου έτους, η NASA έπρεπε να ακυρώσει τον πρώτο γυναικείο διαστημικό spacewalk της ιστορίας όταν ανακαλύφθηκε πως ένα από τα κοστούμια δεν εφάρμοζε σωστά στην αστροναύτη Anne McClain.  

Στη συνέχεια, η McClain αντικαταστάθηκε από έναν άνδρα  για να πραγματοποιηθεί η πτήση. Η απογοήτευση από τους πολίτες εκφράστηκε άμεσα από τα MME, ειδικότερα όταν η Hillary Clinton έγραψε στο Twitter : ‘‘Απλά κάντε ένα άλλο κοστούμι’’. 

Παρά το γεγονός ότι η NASA έχει περίπου 38 γυναίκες αστροναύτες να εργάζονται κάτω από το όνομά της, το μόνο σίγουρο είναι πως η ιδιωτική εταιρία δεν έχει εφοδιαστεί κατάλληλα με στολές αποκλειστικά για γυναίκες, πράγμα που προκαλεί αντιδράσεις στο ευρύτερο κοινό. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway) on

Είμαστε βέβαιοι πως ο Fernandez μπορεί να σχεδιάσει μία εξίσου, αξιόλογη γυναικεία στολή αστροναύτη, εφόσον δεν ήταν λίγα τα κοστούμια που σχεδίασε για τις υπερηρωίδες της μεγάλης οθόνης. Συμπεριλαμβανομένου κα ιτο κοστούμι της Michelle Pfeiffer ως Catwoman στο Batman Returns, που ίσως να είναι ένα από τα πιο εικονικά κοστούμια όλων των εποχών, της Scarlett Johansson στο The Avengers και της Halle Berry στο X-Men. Φανταστείτε τι μπορεί να δημιουργήσει ο Fernandez, όσον αφορά ένα γυναικείο κοστούμι αποκλειστικά για τις αστροναύτες της NASA. Ελπίζουμε όμως να το δούμε να υλοποιείται σύντομα. 

Φωτογραφία: X-MEN 2/ Halle Berry, 2003

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X