ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η μαθήτρια με το κόκκινο φόρεμα μπροστά από το βομβαρδισμένο της σχολείο

Επιστρέφει βλέποντας μόνο συντρίμια φορώντας το φόρεμα που θα έβαζε στην αποφοίτησή της

Γιώργος Γκαρακλίδης

Οι ιστορίες που θα μπορούσε κανείς να διηγηθεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας του πολέμου που καραδοκεί για να συνθλίψει ό,τι βρει μπροστά του είναι αμέτρητες. Κάθε μυαλό κι ένας κόσμος, κάθε σκέψη και μια πηγή ζωής και κάθε ζωή ένα μυαλό κι όλος αυτός ο κύκλος διαταράσσεται με άλλα, πιο «σκοτεινά» μυαλά που έχουν και τη δύναμη και τα μέσα για να «ξεσηκώσουν» εκατομμύρια άλλες ζωές ανάλογα με τα συμφέροντα που αιωρούνται. 

Ένα μυαλό και μια ιστορία συμβολίζει και μια νεαρή κοπέλα η οποία πριν ένα χρόνο είχε τόσο διαφορετικά όνειρα, οι προβλέψεις της ήταν τόσο συνυφασμένες με την πραγματικότητα που ζούσε τότε που θα φαινόταν τουλάχιστον υπερβολή αν της περιέγραφε κανείς τη σημερινή κατάσταση της χώρας που την είδε να γεννιέται, να μεγαλώνει και να ωριμάζει. 

Αυτή η νεαρή λοιπόν ονειρευόταν να αποφοιτήσει και ποιος ξέρει πόσους άλλους στόχους ζωής τη συνόδευαν καθημερινά στον ύπνο της; Κι όμως σήμερα η κοπέλα αυτή βρέθηκε ξανά πίσω στο σχολείο της, αυτή τη φορά σε συντρίμμια αλλά με το φόρεμα του χορού της αποφοίτησής της ακριβώς την ημέρα που θα αποφοιτούσε. 

Η συγκεκριμένη ιστορία δημοσιεύτηκε στο Twitter από το Ουκρανικό Κέντρο Πολιτικών Ελευθεριών και τη διηγείται η Anna Episheva η οποία μοιράστηκε με τον κόσμο μια φωτογραφία της ανιψιάς της με το κόκκινο φόρεμα.

«Η ανιψιά μου φέτος θα αποφοιτούσε από το Λύκειό της. Αυτή και οι φίλες της αγόρασαν φορέματα και ανυπομονούσαν πολύ γι' αυτή τη μέρα. Μετά ήρθαν Ρώσοι. Το σχολείο της βομβαρδίστηκε αμέσως και καταστράφηκε. Σήμερα επέστρεψε σε ό,τι έχει απομείνει από το σχολείο και τα σχέδιά της», έγραψε στην πλατφόρμα του Twitter η Anna Episheva. 

Η φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter δείχνει μια μικρή, νεαρή κοπέλα η οποία φοράει μια έντονα κόκκινη τουαλέτα και στο υπόβαθρο φαίνονται τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κάποτε στέγαζε τη μόρφωσή της και ήταν το σχολείο της. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση