ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Κίνα φτιάχνει αντίγραφο του Τιτανικού και ιδού οι πρώτες αεροφωτογραφίες

Δέσποινα Άσπρου

Η κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του Τιτανικού  αξίας 125 εκατομμυρίων λιρών ξεκίνησε ήδη από το 2016 στην Κίνα. Το προϊόν έχει το ίδιο μέγεθος με το πλοίο που βυθίστηκε στον Ατλαντικό και σύντομα -όπως είδαμε από τις αεροφωτογραφίες που κυκλοφόρησαν- πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «Τιτανικός » βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1912. Ήταν τότε η μεγαλύτερη ναυτική επένδυση στον κόσμο και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό. Περισσότεροι από 1500 επιβαίνοντες στο πλοίο πνίγηκαν στα νερά του Ατλαντικού.

Το εν λόγω πλοίο θα είναι αγκυροβολημένο στον ποταμό Qi της νοτιοδυτικής Κίνας, θα είναι επισκέψιμο και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να περιφέρονται στους πολυτελείς χώρους του (αίθουσα χορού, πισίνα, καμπίνες, ξενοδοχείο), αλλά και να συμμετέχουν σε παιχνίδια και θεματικά πάρτι. 

Η κατασκευή είναι μέρος καμπάνιας τουριστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει ακόμη το ποτάμι Qijiang. Ο διευθυντής της εταιρίας που προωθεί το έργο είπε πως ο Τιτανικός δεν ανήκει αποκλειστικά σε μια χώρα, «όπως η Αμερική μπορεί να φτιάξει το ΄Kung Fu Panda’ και αυτό είναι κάτι πολύ κοινό. Το ίδιο και με την ‘Mulan’. Για την Κίνα ο Τιτανικός είναι παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

Δείτε τις πρώτες αεροφωτογραφίες που κυκλοφόρησαν:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS