ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η ιστορία των κοκτέιλ και γιατί έγιναν viral

Οι περισσότεροι απο εμάς είμαστε λάτρεις των κοκτέιλς. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω απο αυτά και πώς πήραν το όνομά τους;

Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης σερβιρίστηκε το πρώτο «κοκτέιλ» σε γάλλους στρατιώτες στη Νέα Υόρκη. Το γευστικό μείγμα ποτών ήταν δημιούργημα της Μπέτσυ Φλάναγκαν, ιδιοκτήτριας ενός μπαρ στο Έλμσφορντ της Νέας Υόρκης. Η Μπέτσυ ήταν χήρα, καθώς ο άντρας της είχε σκοτωθεί στη μάχη και κρατούσε το μπαρ με τον Ιρλανδό πατέρα της. Το μπαρ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε Αμερικάνους και Γάλλους στρατιώτες. Η Μπέτσυ συνήθιζε να τους σερβίρει γευστικά ποτά που τα ονόμαζε Μπρέισερ.

Ένα κοτέτσι που βρισκόταν δίπλα από το μαγαζί και άνηκε σε έναν Άγγλο, δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες. Ο θόρυβος των πτηνών εκνεύριζε την Μπέτσυ και τον πατέρα της γιατί δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Αντίστοιχα, ο Άγγλος ενοχλούνταν από την οχλαγωγία του μαγαζιού. Το κλίμα για τους Βρετανούς δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό την περίοδο εκείνη και οι σχέσεις των δύο γειτόνων, όπως και των δύο χωρών, ήταν εχθρικές. Ο Φλάναγκαν με την κόρη του, θεωρώντας ότι οι κότες διατάρασσαν την ηρεμία των πελατών, αποφάσισαν να τις σφάξουν.

Η σφαγή έγινε χωρίς έλεος και η επόμενη μέρα άλλαξε την ιστορία των μπαρ… Η Μπέτσι σέρβιρε ειδικό μενού με φρέσκα κοτόπουλα. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν πολλοί Γάλλοι στρατιώτες. Όταν το γεύμα τελείωσε η Μπέτυ τους προσκάλεσε στο μπαρ και τους σέρβιρε τα Μπρέισερ που έφτιαχνε, διακοσμημένα με ουρές κοκόρων. Οι πελάτες έκαναν πρόποση στην υγεία του ηττημένου Άγγλου αναφωνώντας «Vive le cock-tail» και συνέχισαν να πίνουν τα μεθυστικά ποτά της Μπέτσυ. Το Κοκτέιλ προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων «Κοκ» που σημαίνει κόκορας και «τέιλ» που σημαίνει ουρά.

Η προέλευση της ονομασίας από την έμπνευση της Μπέτσυ είναι η δημοφιλέστερη που έχει διατυπωθεί. Η πρώτη επίσημη αναφορά στο κοκτέιλ έγινε το 1803 και η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή ανήκει στον καπετάνιο Αλεξάντερ το 1831...

O κόσμος των κοκτέιλ είναι ανεξάντλητος και πάντα γευστικός. 

Μερικά από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ είναι το Mojito, το Cosmopolitan, το Bellini, η Margarita, caipirinha και τόσα άλλα που απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Το πρώτο Cyprus Cocktail Festival είναι γεγονός.

Οι υπεραγορές ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ παρουσιάζουν στην Λευκωσία το 1ο Cyprus cocktail festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τριτη 15 Οκτωβρίου στις 19.00, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Οκτώ κορυφαία bars από την Αθήνα, The Clumsies, Baba au Rum, Noel, 42, Odori, The Gin Joint, Upopa Epops και A FOR ATHENS, έρχονται για να συναντηθούν με τα οκτώ σημαντικότερα της Κύπρου, σε ένα μοναδικό φεστιβάλ που διοργανώνει το WiZ Guide και το Diffords Guide. Μια βραδιά διασκέδασης γεμάτη γεύσεις και μουσική.

Δείτε ΕΔΩ τα 8 κορυφαία κυπριακά Bars που συμμετέχουν στο Cyprus Cocktail Festival

Tα decks αναλαμβάνει ο Deejay 93.5, με τους Anthony 642, Jimmy D και Pueblo Franco.

Στον χώρο θα υπάρχει street food για όλα τα γούστα από τους Serial Griller – American Burgers, The Food Garden και The PotPelly.

Είσοδος ελεύθερη

MAIN SPONSOR: Άλφα Μέγα
ΧΟΡΗΓΟΙ: Bacardi, Naked Grouse, Edinburgh GIN , N-ICE, Absolute

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση