ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η γυναίκα της φλεγόμενης Εύβοιας μίλησε για πρώτη φορά

newsroom must

Τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια απαθανάτισε ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης σε μια συγκλονιστική φωτογραφία, που έδειχνε μια γυναίκα να σπαράζει βλέποντας τις φωτιές. Η εν λόγω φωτογραφία έγινε viral και κατέληξε να είναι εξώφυλλο στο TIME, ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς και δέχτηκε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση ανά τον κόσμο.  

Τώρα, η πρωταγωνίστρια της φωτογραφίας, η κ. Παναγιώτα Νομίδου, μίλησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

«Στις 2.30 τη νύχτα, μου τηλεφώνησε μία φίλη, να ετοιμάσω κάποια πράγματα στην περίπτωση που αναγκαστούμε να φύγουμε για να σωθούμε. Το ξημέρωμα, είχε κοκκινίσει ο ουρανός. Η φωτιά είχε “καταπιεί” την πλαγιά και προχωρούσε. Με τις μάνικες προσπαθούσαμε να σώσουμε τα σπίτια μας. Ξαφνικά, μας κύκλωσε το μέτωπο. Η φωτιά κατέβηκε από την αριστερή πλευρά. Αρχισα να φωνάζω: “Βοήθεια, καιγόμαστε”. Ηρθαν τα παιδιά που πάλευαν με τις φλόγες και μας έσωσαν. Λιποθύμησα. Οσοι ήταν κοντά έτρεξαν να μου δώσουν πρώτες βοήθειες…» είπε η κ. Νομίδου μιλώντας για εκείνη την ημέρα. 

«Νωρίς το πρωί ακούω: “Η φωτογραφία σου είναι σε όλες τις εφημερίδες, σε όλα τα κανάλια. Είναι παντού”. Απάντησα: “Δεν με ενδιαφέρει! Σώθηκε το χωριό μας;”» είπε και στη συνέχεια μίλησε για το πώς ένιωσε όταν είδε τη φωτογραφία να γίνεται viral «Δεν το περίμενα… Εκείνη τη στιγμή φώναζα όχι μόνο για τον εαυτό μου. Για όλο το χωριό. Κι αν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι, θέλω να αγαπήσουν τον κόσμο που υποφέρει. Που έχασε τα σπίτια του, τις περιουσίες του, τις δουλειές του. Να τους βοηθήσουν! Και να προσέξουν να μην ξανασυμβεί τέτοια συμφορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X