ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Greta Thunberg δίνει 1 εκατομμύριο σε οργανώσεις για το κλίμα

Τα χρήματα που κέρδισε από την πρόσφατη βράβευσή της

Στην Greta Thunberg απονεμήθηκε το βραβείο για τα δικαιώματα της Πορτογαλίας και υποσχέθηκε αμέσως το βραβείο του 1 εκατ. ευρώ σε ομάδες που εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναστολή της αλλαγής του κλίματος.

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορώ να φανταστώ, αλλά όλα τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν, μέσω του ιδρύματος μου, σε διάφορους οργανισμούς και έργα που εργάζονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, που πλήττονται από την κλιματική και την οικολογική κρίση» είπε η ίδια σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα.

Της απονεμήθηκε το βραβείο Gulbenkian για την ανθρωπότητα για τον τρόπο που «κατάφερε να κινητοποιήσει τις νεότερες γενιές για την κλιματική αλλαγή και τον επίμονο αγώνα της για να αλλάξει ένα status quo που επιμένει», δήλωσε ο Jorge Sampaio, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Τα πρώτα 100.000 € από τα χρήματα θα δοθούν στην εκστρατεία «SOS Amazonia» με επικεφαλής το Fridays For Future Brazil για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στον Αμαζόνιο.

Άλλα 100.000 ευρώ θα πάνε στο Ίδρυμα Stop Ecocide «για να υποστηρίξουν το έργο τους» δήλωσε ο Thunberg στο Twitter.

Το 1 εκατομμύριο ευρώ είναι το μεγαλύτερο έπαθλο που κέρδισε ποτέ κάποιος 17χρονος που αγωνίζεται για το περιβάλλον που έχει επίσης κερδίσει το κορυφαίο βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Swedish Right Livelihood Award, που συχνά απονέμεται ως εναλλακτικό Νόμπελ.

Η ίδια είπε ότι ήταν μεγάλη της τιμή που έλαβε το ετήσιο βραβείο Gulbenkian.

 
 
 
View this post on Instagram

I’m extremely honoured to receive the Gulbenkian Prize for Humanity! We’re in a climate emergency, and my foundation will as quickly as possible donate all the prize money of 1 million Euros to support organizations and projects that are fighting for a sustainable world, defending nature and supporting people already facing the worst impacts of the climate- and ecological crisis — particularly those living in the Global South.
 Starting with giving €100.000 to the SOS Amazonia Campaign led by @FridaysForFutureBrasil to tackle COVID-19 in the Amazon, and €100.000 to the Stop Ecocide Foundation (@ecocidelaw ) to support their work to make ecocide an international crime. @fcgulbenkian #facetheclimateemergency

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X