ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Europa Donna Κύπρου γιόρτασε 20 χρόνια προσφοράς με ένα όμορφο cocktail party

newsroom must

Με αφορμή τα 20 χρόνια προσφοράς, η Europa Donna Κύπρου διοργάνωσε την Πέμπτη 9 Ιουνίου ένα ιδιαίτερο cocktail party στο Lemon Park στην Λευκωσία και συγκέντρωσε αρκετά ονόματα της κοσμικής ζωής της Κύπρου.

Με αφορμή το έργο του οργανισμού και τα 20 χρόνια δράσης του, ανατρέξαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Europa Donna Κύπρου και βρήκαμε όσα πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτήν.

Η Europa Donna Κύπρου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών και στήριξης, σε γυναίκες και άνδρες ασθενείς, με καρκίνο του μαστού.


Στιγμιότυπο από το Cocktail party

Ο Οργανισμός, ιδρύθηκε το 2002 και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Europa Donna, που περιλαμβάνει 46 χώρες-μέλη.
Η Europa Donna Κύπρου δραστηριοποιείται τόσο σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης, όσο και σε θέματα προώθησης των δικαιωμάτων των ασθενών, στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Έχοντας ως γνώμονα της, τις Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες καθώς και τα σχετικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2003 και 2006, η Europa Donna Κύπρου πρωτοστάτησε στην εισαγωγή του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου το 2003 στην Κύπρο, με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου, όλες οι γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών έχουν πλέον τη δυνατότητα να διενεργήσουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, κάθε 2 χρόνια.

Παράλληλα, η Europa Donna Κύπρου, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία του πρώτου Διαπιστευμένου Εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού το 2016 στην Κύπρο, και στο οποίο έχουν δωρεάν πρόσβαση όλες οι γυναίκες.
Το 2019, η Europa Donna Κύπρου επέκτεινε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της και στις ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών.

Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα της Europa Donna Κύπρου, παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς.
Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός προσφέρει:
– Το Πρόγραμμα «Στηρίζω» το οποίο εξασφαλίζει ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους.
– Το Πρόγραμμα «Φροντίζω» το οποίο εξασφαλίζει φυσιοθεραπεία και ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς, κατά τη διάρκεια ή μετά τις θεραπείες τους.
– Το Πρόγραμμα «Επιστήθιες Φίλες» το οποίο εξασφαλίζει επιχορήγηση ύψους 200 ευρώ σε κάθε ασθενή, για αγορά περούκας η στηθόδεσμου με σιλικόνη.
Επιπρόσθετα, μέσω του Προγράμματος «Γνωρίζω» η Europa Donna Κύπρου, παρέχει εντελώς δωρεάν, ενημερωτικό υλικό για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον καρκίνο του μαστού και απασχολούν έντονα τους ασθενείς, όπως συμβουλές για αυτοεξέταση, διατροφή και άσκηση, κοινωνικές επαφές καθώς και συζητήσεις στο σπίτι με τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σε αυτό το ταξίδι, η Europa Donna Κύπρου βρίσκεται σταθερά και μαζί με κάθε γυναίκα και άνδρα ασθενή με καρκίνο του μαστού.
Αποφασιστικά, υπεύθυνα και με αγάπη.
Βήμα, βήμα μαζί κερδίζουμε τη ζωή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS