ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Η Εφεδρεία αλλάζει

Νέα σελίδα στο κομμάτι Εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς ανοίγουν οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Οι αλλαγές στόχο έχουν να μεταβάλλουν το σημερινό καθεστώς που διέπει τις υποχρεώσεις των Εφέδρων που στην πράξη μεταφράζεται ταλαιπωρία των ασκούμενων πολιτών κατασπατάληση δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος λόγω κυρίως μιας ανεξήγητης πλέον γραφειοκρατίας που δεν υπακούει ούτε στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες αλλά ούτε και στην κοινή λογική, ενώ ακυρώνει και τον αντικειμενικό στόχο, που είναι η αξιοποίηση κατά τον καλύτερο τρόπο του εφέδρου.

Ο Υπουργός Άμυνας παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα αποτελέσουν τον κανόνα στην ζωή των Εφέδρων κατηγορηματικά ξεκαθάρισε πως η λογική της «σκιάς της τερατσιάς, για να περάσει η ώρα, να μας δώσουν το ΦΑΠ και να πάμε σπίτι μας» αποτελεί παρελθόν.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης ο έφεδρος ούτε υπηρέτης είναι ούτε πειθήνιο όργανο μιας βολικής κάποτε αντίληψης που έλεγε ότι, «εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινά ο στρατός».

Ο πυρήνας των αλλαγών

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Άμυνας οι Έφεδροι από τούδε και στο εξής θα πρέπει να ξέρουν:

-Πού θα πρέπει να πάει όταν τον καλέσει η πατρίδα
-Ποιος θα είναι ο διοικητής και ποιος ο ηγήτορας του
-Με ποια μέσα θα πολεμήσει.

Στο πνεύμα αυτό ΥΠΑΜ και Εθνική Φρουρά θα φροντίσουν να του παράσχουμε κάθε διευκόλυνση. Ο Υπουργός Άμυνας έγινε συγκεκριμένος. «Αν για παράδειγμα θα κληθεί να εκτελέσει βολή, να μπορεί να πάει σε πεδίο βολής που θα είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, όποια ώρα τον βολεύει, περιορίζοντας έτσι την απώλεια χρόνου».

Με σκοπό την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των Εφέδρων οι διοικητές των μονάδων θα έχουν την εξουσιοδότηση, όταν το πρόγραμμα τελειώνει, να τους αποδεσμεύουν άμεσα.

Επίσης με τις αλλαγές προβλέπουν:

-Η απώλεια χρόνου θα μειωθεί στο ελάχιστον και κατά την κατάταξη των εφέδρων.
-Θα γίνει η βέλτιστη κατανομή τους σε μονάδες αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ακαδημαϊκά και άλλα προσόντα τους και λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία τους.
-Θα προωθηθεί ο θεσμός του «εθελοντή έφεδρου» για όσους θέλουν να έχουν επιπρόσθετη συμβολή.
-Θα εξαλειφθεί το φαινόμενο της αυθαίρετης χορήγησης απαλλαγών από τα κατώτερα κλιμάκια.
-Καταργείται η 14ωρη πρόσκληση της θερινής περιόδου
-Καταργείται και η 29ωρη πρόσκληση του Α΄ Εξαμήνου
-Καταργούνται και οι ενδιάμεσες παρουσιάσεις εφέδρων αξιωματικών πριν από κάθε προγραμματισμένη παρουσίαση.

 

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X