ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Η Donatella Versace πρέσβειρα του Stonewall

Η Donatella Versace, Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας και αντιπρόεδρος του ομίλου Versace αναγνωρίζεται από την LGBTQ κοινότητα.

Η σχεδιάστρια μόδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD ανακηρύχθηκε επίσημη πρέσβειρα του Stonewall (Στόουνγουολ) από την Pride Live, οργάνωση που δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ μέσω της κοινωνικής υπεράσπισης και της κοινοτικής συμμετοχής.

"Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο μεγάλη τιμή είναι να ονομάζομαι πρέσβειρα του Stonewall Inn" δήλωσε η Ντονατέλα Βερσάτσε στο WWD. "Αυτό που συνέβη εδώ το 1969, ήταν κάτι ιδιαίτερο που έστρεψε την προσοχή του κόσμου στα θέματα της διαφορετικότητας, της ισότητας, των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων και της αποδοχής" συμπλήρωσε.

"Σήμερα, γιορτάζουμε τα τεράστια επιτεύγματα των αγώνων 50 χρόνων ενάντια στις προκαταλήψεις και την αδικία και είμαι πολύ περήφανη που προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν τη δύναμη και το θάρρος να απαιτήσουν αλλαγή του status quo. Για μια καλύτερη ζωή για όλους. Για έναν καλύτερο κόσμο" τόνισε.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και ο Τόμας Νόιβιρτ ή "Conchita Wurst" ανακηρύχθηκαν επίσης πρέσβειρες του Stonewall φέτος, όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η είδηση ανακοινώθηκε ενόψει της Ημέρας του Stonewall, της 28ης Ιουνίου σε ανάμνηση των "Ταραχών του Στόουνγουολ" το 1969. Στις 28 Ιουνίου του 1969, μετά από εισβολή της αστυνομίας στο γκέι μπαρ Στόουνγουολ στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις από τα μέλη της LGBTQ κοινότητας που οδήγησαν στον αγώνα για τα δικαιώματά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση