ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Αναστασία και Κυπριανός, δύο παιδιά γεμάτα όνειρα που επιβιβάστηκαν σε λάθος βαγόνι

Ποια ήταν τα δύο νεαρά παιδιά κυπριακής καταγωγής που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα;

Δέσποινα Άσπρου

Έσβησαν το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου οι τελευταίες ελπίδες για την Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο και τον Κυπριανό Παπαϊωάννου από το Αυγόρου που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και οι δύο τους ταυτοποιήθηκαν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Τόσο η Αναστασία, όσο και ο Κυπριανός ήταν δύο παιδιά γεμάτα ζωή, με όνειρα, ελπίδες, ενδιαφέροντα και φίλους που τα λάτρευαν. Η ζωή όμως ήταν σκληρή μαζί τους και παρά το ότι συνηθίζουμε να λέμε πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται, σε αυτή την περίπτωση ο λόγος δεν υπάρχει. 

Εξαιρετική μαθήτρια σε επίδοση και σε ήθος, όπως την χαρακτήρισε ένας από τους καθηγητές της και με αγγελικό πρόσωπο, η 24χρονη Αναστασία ονειρεύοταν από μικρή να περάσει στη Σχολή Οδοντιατρικής και τα κατέφερε. Έχοντας το πολυπόθυτο πλέον πτυχίο στα χέρια της, η νεαρή κοπέλα συνέχισε τις σπουδές τις προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο και ονειρεύομενη έναν καλύτερο κόσμο, επιθυμούσε σύντομα να εργαστεί ως οδοντίατρος και να ξεκινήσει τη ζωή της ως ενεργή πλέον πολίτης.

Μια ματιά στα κοινωνικά της δίκτυα αποδεικνύει πως πέρα από το ενδιαφέρον της για μάθηση, λάτρευε τα ταξίδια, τις εξόδους και τις περιπέτειες. Με κάθε ευκαιρία φρόντιζε να απολαμβάνει χρόνο μαζί με τις φίλες της και να διασκεδάζει με την ψυχή της.

Αν και η ίδια δεν δημοσίευε πολλές στιγμές από την προσωπική της ζωή, πέρα από τους γονείς της που την λάτρευαν, αφήνει πίσω της και τον σύντροφό της, ο οποίος μαζί με τους γονείς του απεγνωσμένα την έψαχναν από την πρώτη στιγμή. Ο άνθρωπος μάλιστα που έκανε γνωστή την ιστορία της στο πανελλήνιο και παγκύπριο ήταν ο πατέρας του συντρόφου της, ο οποίος κρατώντας στα χέρια του μια φωτογραφία της προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την εντοπίσει.

Παρά λοιπόν το ότι το μέλλον της φάνταζε λαμπρό, η τύχη δεν της χαμογέλασε. Μετά από ταξίδι μαζί με την παρέα της στη Βουλγαρία για την ορκωμοσία μιας φίλης τους, βρέθηκε στην Αθήνα και από εκεί, συνέχισε το ταξίδι της στην Θεσσαλονίκη. Ένα ταξίδι που τελικά αποδείχθηκε χωρίς γυρισμό. Η τραγική μάλιστα λεπτομέρεια της υπόθεσης, είναι πως η νεαρή κοπέλα για δύο μόλις λεπτά θα έχανε το τρένο.

Εξίσου λαμπρό και υποσχόμενο, ήταν και το μέλλον του Κυπριανού Παπαϊωάννου ο οποίος σύμφωνα με τους κάτοικους της κοινότητας είχε μεταβεί μαζί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο για να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, καθώς επρόκειτο να παντρευτούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Η αρραβωνιαστικιά του ήρθε αεροπορικώς στην Κύπρο ενώ ο 23χρονος είχε πάρει την φονική διαδρομή για να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε. 

Αν και τα ενδιαφέροντα του Κύπρου ήταν πολλά, η αγάπη του για τον Θεό ίσως να μην μπορούσε να συγκριθεί μαζί τους. «Έψαλλε στην εκκλησία και ήταν πολύ καλή η φωνή του και μου άρεσε πολύ να τον ακούω» σημείωσε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Αν και ο νεαρός Κύπριος είχε τρομερή θέληση και πολλούς στόχους, ο μεγαλύτερος του μάλλον ήταν ένας πιο δίκαιος κόσμος. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, επέλεξε να σπουδάσει νομική στο ΑΠΘ. Η ζωή όμως κάθε άλλο παρά δίκαιη ήταν μαζί του. 

Ό,τι και αν πούμε είναι λίγο. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που πραγματικά τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στα τεκταινόμενα. Ας κλείσουμε όμως με τα λόγια ενός φίλου του Κυπριανού, οι δύο άτυχοι νεαροί ήταν απλώς δύο παιδιά "γεμάτα όνειρα που επιβιβάστηκαν σε λάθος βαγόνι".

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση