ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Γιατροί δίνουν τηλεφωνικές συνταγές σε ασθενείς με covid που δεν γνωρίζουν

Έκκληση στο κοινό και σε όποιον κατέχει τέτοιου είδους συνταγή να επικοινωνήσει με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ή με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούν κοκτέιλ φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν με τον κορωνοϊό, χωρίς να τους εξετάσουν και χωρίς να γνωρίζουν το ιατρικό τους ιστορικό.

Για αυτό το θέμα, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Επίκουρος Καθηγητής στο πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Χρίστος Πέτρου. Για την καταγγελία ασθενή, ότι ένας συγκεκριμένος γιατρός του έδωσε συνταγή με κοκτείλ φαρμάκων χωρίς να τον εξετάσει, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Πέτρου είπε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για το ίδιο άτομο αλλά την συγκεκριμένη συνταγή την έχω δει αρκετές φορές να κυκλοφορεί. Αυτή η συνταγή κυκλοφορεί από συγκεκριμένα άτομα και το μόνο που έχει αλλάξει, έχει αφαιρεθεί η χλωροκίνη και έχουν προσθέσει άλλα προϊόντα. Μάλιστα από συγκεκριμένους γιατρούς δίνονται τηλεφωνικές οδηγίες και συνταγές, το λέω δημόσια χωρίς να γνωρίζουν με ποιον μιλούν και ποιος είναι ο ασθενής».

Ο κ. Πέτρου, έκανε έκκληση στο κοινό και σε όποιον κατέχει τέτοιου είδους συνταγή να επικοινωνήσει με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ή με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν την ευθύνη ελέγχου των φαρμάκων.

«Δυστυχώς οι άνθρωποι που φανατικά ακολουθούν τις πηγές παραπληροφόρησης είτε συγκεκριμένα γκρουπ στα κοινωνικά δίκτυα είτε συγκεκριμένα άτομα τα οποία συστηματικά παραπληροφορούν για διάφορους λόγους δεν έχουν καμία αντίληψη της πραγματικότητας και δεν δέχονται να ακούσουν την επιστημονική τεκμηριωμένη άποψη που δίνει κάποιες λύσεις σε αυτή την κρίση», είπε ο κ. Πέτρου αναφορικά με τον θάνατο του 47χρονου από κορωνοϊό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση