ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γιατί οι επώνυμες Ελληνίδες δημοσιεύουν... ό,τι να 'ναι;

Κι όμως, υπάρχει λόγος που οι επώνυμες Ελληνίδες δημοσιεύουν τις ικανότητές τους στην γυμναστική και... στην μαγειρικής

Δέσποινα Άσπρου

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο, κατάφερε όχι απλώς να αλλάξει την ρουτίνα μας, αλλά και την ίδια μας την ζωή. Αυτό, φυσικά, το έχουμε εμπεδώσει όλοι μας και, πλέον, προσπαθούμε –χωρίς εξαιρέσεις- να μάθουμε να ζούμε στην νέα μας πραγματικότητα. Και ενώ αυτή την στιγμή πολλά έχουν αλλάξει στην ζωή μας, η ενασχόληση μας με τα social media έμεινε ίδια, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Σύμφωνα με μια έρευνα του Globalwebindex που διεξήχθη τον Μάρτιο και η οποία επιχειρεί να αποτυπώσει τις πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών από τον Covid-19, διαπιστώθηκε πως η χρήση των κοινωνικών δικτύων εν μέσω καραντίνας αυξήθηκε έντονα. Αυτό βέβαια είναι λογικό και φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά οι επώνυμες Ελληνίδες... οι οποίες αυτές τις μέρες επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να κάνουν up dated το profile τους και να «αγγίξουν» την μέση γυναίκα – αν φυσικά υπάρχει «μέση γυναίκα» αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Ρίχνοντας μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε και εσείς εύκολα να διαπιστώσετε πως το τελευταίο διάστημα οι celebrities «εγκατέλειψαν» τις πρωτότυπες φωτογραφήσεις στους δρόμους, στα στούντιο ηχογραφήσεων, στις πίστες και στα πλατό ενημέρωσης... και ξεκίνησαν την λήψη φωτογραφιών και βίντεο με φόντο την κουζίνα τους. Η Δέσποινα Βανδή, για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα έχει πάει την μαγειρική σε άλλο level… σε σημείο μάλιστα που αν κάποιος δεν την γνώριζε και κοιτούσε απλώς τα τελευταία της posts θα μπορούσε να πιστέψει πως είναι η Νο1 Ελληνίδα chef. Και όχι, η ίδια δεν περιορίζεται απλώς σε μια ανάρτηση, αλλά καταγράφει σε βίντεο την όλη προσπάθειά της και οι λεζάντες των αναρτήσεών της αποτελούνται από υλικά. Για το story να πούμε πως η τραγουδίστρια έκανε την πρώτη #QuarantineCooking ανάρτηση στις 16 Μαρτίου λέγοντας πως «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την σχέση μου με την κουζίνα, αλλιώς με βλέπω σε 15 μέρες να αλλάζω νούμερο». Ένα μήνα μετά, βλέπουμε πως η σχέση της με την κουζίνα δεν άλλαξε. Κάθε άλλο. Το παράδειγμα της Δέσποινας φαίνεται να ακολούθησε και η Υβόννη Μπόσνιακ η οποία από τις 20 Μαρτίου και έπειτα ξεκίνησε να κατασκευάζει από φορέματα...σπιτικά ψωμάκια cinnamon rolls, τσουρέκια και όχι μόνο. Τις ικανότητές της με την μαγειρική μας έδειξε και η Σίσσυ Χρηστίδου η οποία ωστόσο επίλεξε –μέχρι στιγμής- να περιοριστεί σε απλές φωτογραφίες των «δημιουργιών» της. Κάτι παρόμοιο επιχείρησε και η Έλλη Κοκκίνου. Αργοπορημένη αλλά ενημερωμένη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στις 15 Απριλίου, με περηφάνια μας έδειξε το πρώτο της γλυκό. Μια μέρα μετά, ήρθαν και τα κουλουράκια της Φαίης Σκορδά. Τα βήματά των πιο πάνω ακολούθησαν και άλλες – που δεν υπάρχει λόγος να τις αναλύσουμε αφού το μήνυμα το ‘χουμε πάρει.


H Έλλη Κοκκίνου φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

Η Σίσσυ Χρηστίδου φτιάχνει σπιτικά burgers

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fay Skorda (@fayskorda) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi) on

 
 
 
View this post on Instagram

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε! 500 γρ. αλεύρι μαλακό 2 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη 24 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά) 275 ml κρύο νερό 40 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη σύνθεση θα χρειαστούμε! 1.5 L νερό 4.5 κ.σ σόδα μαγειρικής Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο νερό, και σπάμε τη μαγιά με τα χέρια. Βάζουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο νερό και το ζυμώνουμε λίγο. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη μας για περίπου 10 λεπτά. Πάνω στον πάγκο μας σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Πάντα προσέχουμε να μη στεγνώσει η ζύμη μας, για το λόγο αυτό τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σχηματίζουμε τα μπαλάκια μας σε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε κοντά το ένα με το άλλο για να μη στεγνώσουν και πάλι τα σκεπάζουμε. Πάνω σε δυο ταψιά βάζουμε δυο πετσέτες. Ήρθε η στιγμή να σχηματίσουμε τα μπρέτσελ ( εάν θέλετε μπορείτε να τα σχηματίσετε σε όμορφα ψωμάκια, η διαδικασία μετά θα είναι ίδια ) και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τα σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30-40 λεπτά. Έπειτα τα ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Ετοιμάζουμε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη σόδα μαγειρικής, κατεβάζουμε την θερμοκρασία για να μη πάρει πολύ μεγάλη βράση το νερό! Βάζουμε ένα ένα τα μπρετσελ μέσα στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα έπειτα τα βάζουμε πάνω στο ταψί( προσέχοντας καθώς τα βάζουμε στο ταψί μας να μη στάζουν νερά) Ρίχνουμε αλάτι, σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε και τα αφήνουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτάκια να ξεκουραστούν. Τέλος τα βάζουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Η χαρακτηριστική γεύση, το χρώμα και η λάμψη των αυθεντικών γερμανικών μπρέτσελ οφείλεται στην αντίδραση από ένα χημικό που λέγεται Μεϊγιάρντ. Καθώς η ένωση αυτή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη στην μαγειρική, αν κάποιος δεν γνωρίζει να τη διαχειριστεί σωστά, η ίδια σχεδόν αντίδραση μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας.

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Φυσικά, οι θερμίδες από τις λιχουδιές πρέπει και να «καούν». Πώς θα γίνει αυτό; Με γυμναστική, φυσικά. Και κάπως έτσι, ανάμεσα στις αναρτήσεις μαγειρικής, αρχίσαμε να παρακολουθούμε βίντεο και φωτογραφίες εν ώρα γυμναστικής. Η Δέσποινα Βανδή προτείνει να γυμναστούμε στο σπίτι με ότι έχουμε και η Δούκισσα Νομικού υποστηρίζει πως η γυμναστική για 30 λεπτά την ημέρα μας βοηθάει να αποκτήσουμε ενέργεια. Την ίδια στιγμή, η Χριστίνα Μπόμπα μας αποκαλύπτει μέσα από μερικά βίντεο τα μυστικά της για ένα καλλίγραμμο σώμα και η Αθηνά Οικονομάκου μας δείχνει τα αθλητικά της outfits. Αν κάνεις ένα γύρο στα social media θα διαπιστώσεις πως αυτές δεν είναι οι μόνες Ελληνίδες που επιλέγουν τέτοιου τύπου αναρτήσεις. Σχεδόν όλες το κάνουν και αν το σκεφτείς, καλά κάνουν.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Doukissa Nomikou Theodoridi (@dutchesss_) on

Οι μέρες αυτές είναι δύσκολες και για τις επώνυμες ακόμη δυσκολότερες – αφού πρέπει να διατηρήσουν εν μέσω απομόνωσης την διασημότητά τους. Καλώς ή κακώς αυτό απαιτεί το επάγγελμά τους και δεν υπάρχει λόγος για ειρωνείες. Οπότε αυτό που κάνουν είναι το αυτονόητο: επιδίδονται σε έναν ανταγωνισμό για το ποια θα είναι η πιο δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα όταν τελειώσει η καραντίνα να έχει τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης ή την ψηλότερη αμοιβή. Ναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα βγάζουν ένα νόημα.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θα σας αναφέρουμε το μοτίβο των αναρτήσεων ενός επώνυμου προσώπου και θα δείτε πως έχουμε δίκιο. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του socialmediatoday.com, οι celebrities ποτέ δεν κάνουν τυχαίες αναρτήσεις. Αυτό που προσπαθούν είναι να συμπεριφέρονται στους followers τους ως φίλους τους, να προωθούν τον εαυτό τους με καθημερινά tweets, status updates και φωτογραφίες τους, να σε κάνουν να αισθάνεσαι πως είναι προσιτοί και «καθημερινοί» και να βρίσκονται διαρκώς στο κέντρο της προσοχής. Αυτό λοιπόν κάνουν και οι επώνυμες Ελληνίδες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X