ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φλοράλ παντελόνια, λευκό tee και mules
 

Για παραβίαση του πνεύματος του lockdown επικρίνεται ο Boris Johnson

Τι αποκάλυψε η εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard

Κατηγορίες για παραβίαση του πνεύματος των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και για αθέτηση των κανόνων που ο ίδιος διακηρύσσει δέχεται ο Boris Johnson.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, ο Βρετανός Πρωθυπουργός πήγε την Κυριακή για ποδήλατο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο, περίπου 11 χιλιόμετρα μακριά από την Ντάουνινγκ Στριτ όπου διαμένει.

Η απόσταση αυτή παραβιάζει για ορισμένους τον κανόνα που ορίζει πως η άσκηση εκτός σπιτιού πρέπει να γίνεται στην περιοχή όπου ζει κανείς.

Η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ ξεκαθάρισε το πρωί στο ραδιόφωνο του BBC ότι ο Πρωθυπουργός δεν παραβίασε κάποιον νόμο, αλλά δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.

Ο Υπουργός Υγείας Matt Hancock  υπερασπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας τον Boris Johnson  λέγοντας ότι αν κάποιος βρεθεί σε μια απόσταση επτά μιλίων (11 χιλιομέτρων) από το σπίτι του με το ποδήλατό του, δικαιούται να είναι εκεί, εφόσον δεν έρχεται σε επαφή με περισσότερα τους ενός άτομα εκτός νοικοκυριού του.

Νωρίτερα ο Matt Hancock είχε υπερασπιστεί την αστυνομία του Ντάρμπισιρ που είχε επιβάλει πρόστιμο σε δύο φίλες οι οποίες είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων για να κάνουν περίπατο σε έναν γραφικό βιότοπο τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Το πρόστιμο ανακλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την αστυνομία να ζητά συγνώμη από τις δύο γυναίκες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει διευκρινίσει αν ο Πρωθυπουργός πήγε με το ποδήλατό του μέχρι το Ολυμπιακό Πάρκο ή αν έφτασε εκεί με αυτοκίνητο.

Τα περιστατικά αυτά έχουν εντείνει τη σύγχυση αναφορικά με το πόσο επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από το σπίτι τους, καθώς δεν έχει υπάρξει σαφής οδηγία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση