ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γέννησε στο Μακάρειο γυναίκα με κορωνοϊό

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας

Eγκυμονούσα θετική στον κορωνοϊό διακομίσθηκε από την Πάφο στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο περιστατικό ετοιμόγεννης γυναίκας θετικής στον κορωνοϊο το οποίο αντιμετώπισαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο και όλα πήγαν καλά σύμφωνα με τον διευθυντή της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγαθοκλή Χριστοφίδη .

Ο Χριστοφίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η γυναίκα που είναι μητέρα άλλων δυο παιδιών μεταφέρθηκε από την Πάφο και ήταν χωρίς συμπτώματα. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια τόσο της ασθενούς όσο και των επαγγελματιών υγείας. Η καισαρική διενεργήθηκε σε ειδικό χειρουργείο που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η μητέρα αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο και τουλάχιστον τις πρώτες μέρες δεν θα έχει επαφή με το νεογέννητο το οποίο θα βρίσκεται σε απομόνωση και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό. Αν όλα εξελιχτούν ομαλά σε μερικές μέρες θα λάβουν εξιτήριο και θα επιστρέψουν στην Πάφο.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X