ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φοβήθηκαν τον ιό πολλοί γονείς

Στα Δημοτικά Σχολεία και στα Γυμνάσια παρουσιάστηκε η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τον διαχωρισμό

Του Γιάννου Λύτρα

Χωρίς την θετική ανταπόκριση όλων γονέων επαναλειτούργησαν την Πέμπτη 21 Μαΐου τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Πολλοί γονείς, όπως ανέφεραν στην «Κ» πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, επέλεξαν όπως μη μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εξαιτίας της ανησυχίας τους για την μετάδοση του ιού. Την ίδια ώρα, όμως, θεωρείται ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους γονείς ως μια προσπάθεια κατανόησης και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τα παιδιά, καθώς φαίνεται ότι ο νέος κορωνοϊός θα βρίσκεται στην ζωή μας και στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 21 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια και, συνεχίζουν τη φοίτηση, όπως έχει ήδη ξεκινήσει από τις 11 Μαΐου , η Γ’ τάξη Λυκείου και το Γ’ έτος των Τεχνικών Σχολών. Η επαναλειτουργία των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών/ριών γίνεται με την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το νέο κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα Γυμνάσια είναι 22.886, ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες που θα ανήκουν στην Ομάδα Α΄ και που αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα είναι 11.443. Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (ΔΜΓΕ) έχει κτίσει μηχανισμό για καθημερινή παρακολούθηση των παρουσιών των μαθητών/τριών αλλά και των εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου, ακριβείς αριθμούς θα δοθούν σήμερα με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων.

Στα Δημοτικά Σχολεία και στα Γυμνάσια παρουσιάστηκε η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τον διαχωρισμό, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έγινε και στην Γ’ Λυκείου, ενώ την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως ειδοποιήθηκαν από τα σχολεία τους. Κατά τις δυο αυτές πρώτες μέρες προσέλευσης των μαθητών/ριών θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση των παιδιών από τους/τις εκπαιδευτικούς σχετικά με το Υγειονομικό πρωτόκολλο (κανόνες απόστασης, συχνή χρήση αντισηπτικού, μη χρήση αντικειμένων που ανήκουν σε άλλους, εξηγήσεις για το νέο τρόπο λειτουργίας του σχολείου και διεξαγωγής των μαθημάτων, οδηγίες συμπεριφοράς στους εξωτερικούς χώρους, οδηγίες για την άφιξη και αποχώρηση από το σχολείο, κλπ), το οποίο θα ισχύει για τη φοίτηση, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Από τη Δευτέρα, 25η Μαΐου, θα λειτουργήσουν εναλλάξ κάθε μία εβδομάδα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, δηλαδή, η πρώτη ομάδα, την επόμενη εβδομάδα η δεύτερη ομάδα κ.ο.κ., τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια. Όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, λαμβανομένων υπόψη των ηλικιών και των δυσκολιών που ενδεχομένως να υπάρξουν, αποφεύγεται προς το παρόν η φοίτηση των μικρότερων ηλικιών της Προδημοτικής και των Νηπιαγωγείων, ενώ η Α’ και Β’ τάξη Λυκείου και το Α’ και Β’ έτος των Τεχνικών Σχολών μπορούν να συνεχίσουν ομαλά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει αναπτυχθεί και προχωρά με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση