ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Εξηγήσεις για δωρεάν rapid test σε εγκυμονούσες που δεν θα εμβολιαστούν

Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην adhoc επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Σε σχέση με την κατ’ εξαίρεση παροχή δυνατότητας δωρεάν rapid test αντιγόνου σε εγκυμονούσες που για ιατρικούς λόγους δεν συνίσταται να εμβολιαστούν, διευκρινίζεται ότι από τις 8 Αυγούστου, μόνο οι έγκυες γυναίκες που εξασφαλίζουν έγκριση από την ad hoc επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας, εξυπηρετούνται δωρεάν μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην adhoc επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας, με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται από όσα άτομα για οποιοδήποτε ιατρικό λόγο τεκμηριωμένα δεν δύνανται να εμβολιαστούν, προσκομίζοντας απαραίτητα όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά από τον Γυναικολόγο τους.

Ως εκ τούτου, οι εγκυμονούσες που εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία και επιθυμούν να εξασφαλίσουν έγκριση για σκοπούς δωρεάν εξέτασής τους στα συνεργεία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να συμπληρώσουν κατάλληλα το σχετικό Έντυπο και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση vacexceptcertification@mphs.moh.gov.cy, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό, καθώς και την ιατρική γνωμάτευση από τον Γυναικολόγο τους. Οι Γυναικολόγοι έχουν ευθύνη να διασφαλίζουν ότι τεκμηριώνουν πλήρως τη σύσταση, στη βάση επιστημονικών δεδομένων και σύμφωνα με την ενημέρωση και τις κατευθυντήριες οδηγίες που απέστειλε στα μέλη του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Οι αιτήσεις θα τυγχάνουν χειρισμού μόνο όταν υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες με την προσκόμιση των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι εγκυμονούσες που δεν κατέχουν την εν λόγω έγκριση από την επιτροπή του ΠΙΣ και του Υπουργείου Υγείας, δεν θα εξυπηρετούνται από τις μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας. Οι βεβαιώσεις από τον Γυναικολόγο δεν θα γίνονται αποδεκτές στα σημεία δειγματοληψίας και οι έγκυες γυναίκες οφείλουν να αποτίνονται με ιδία έξοδα σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια ή φαρμακεία για τη διενέργεια τεστ για σκοπούς SafePass.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση