ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Έρχονται εμβόλια για τους καρκίνους που μπορούν να προληφθούν

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν στο συνέδριο που παρευρέθηκε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου

Μαρία Σάββα

Με αφορμή τον ερχομό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου, η οποία είναι στις 4 Φεβρουαρίου, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου παρευρέθηκε σε διάσκεψη με αντικείμενο την εξάλειψη των ανισοτήτων στην αντικαρκινική περίθαλψη, η οποία διοργανώθηκε στη Στοκχόλμη την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τη Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stella Kyriakides (@skyriakides)

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, αναφερόμενη στις ανισότητες η Κυριακίδου είπε: «O έλεγχος είναι το κλειδί για τη βελτίωση της έγκαιρης διάγνωσης. Ωστόσο, η κάλυψη για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού διαφέρει σημαντικά, από 6% έως 90%, και από περίπου 25% έως 80% για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αυτές οι ανισότητες πρέπει να αντιμετωπιστούν».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stella Kyriakides (@skyriakides)

Η ίδια πρότεινε επίσης την έκδοση Ευρωπαϊκού Μητρώου Ανισοτήτων για τον Καρκίνο, που αποτελεί μέρος της προσπάθειας που γίνεται μέσω του Σχεδίου της Ευρώπης για τον Καρκίνο «να καταλάβουμε, να αντιμετωπίσουμε και το πιο σημαντικό να μειώσουμε τις ανισότητες σε σχέση με τον καρκίνο μεταξύ των κρατών των μελών και να στοχεύσουμε καλύτερα τις επενδύσεις σε επίπεδο ΕΕ και κρατών μελών», είπε στην συνέχεια η ίδια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stella Kyriakides (@skyriakides)

Σύμφωνα με την ίδια τα νέα βήματα της Κομισιόν έχουν στα πλάνα μια νέα σύσταση για τους καρκίνους που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια, αλλά και μέτρα για την επίτευξη περιβαλλόντων απαλλαγμένων από το κάπνισμα στο πλαίσιο του στόχου για μια γενιά απαλλαγμένη από το κάπνισμα έως το 2024.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση