ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Έρχονται «δώρα» σε εμβολιασμένους

Όλες οι πληροφορίες.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Την οδό της Ελλάδας ακολουθεί η Κύπρος με φόντο κίνητρα σε εμβολιασμένους πολίτες σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης για εμβολιασμό. Οι αρμόδιοι ξεκίνησαν ήδη να συντονίζουν τις ενέργειες τους. Η συζήτηση για κίνητρα σε εμβολιασμένους πολίτες άνοιξε από την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο να δηλώνει ότι γίνονται σκέψεις για κίνητρα και αντικίνητρα με φόντο των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών αυτής της περιόδου, που είχαν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο να μην συμπεριληφθεί η Κύπρος στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως πληροφορείται αποκλειστικά η «Κ», οι αρμόδιοι προσανατολίζονται στο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους νυχτερινών κέντρων σε μη εμβολιασμένους. Επιπλέον, συζητείται η κατάργηση των δωρεάν προγραμμάτων για διενέργεια rapid test για άτομα 18 ετών και άνω. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας θα εισηγηθούν το απόγευμα της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πλήρη κατάργηση των δωρεάν προγραμμάτων για όλους ως ένα ακόμη κίνητρο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν καθώς οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους για τη διενέργεια του τεστ.

Κίνητρα σε νεοσύλλεκτους

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας πρόκειται να κάνει την αρχή παραχωρώντας κίνητρα σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς της 2021Β ΕΣΣΟ οι οποίοι κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά. Όπως ανέφερε στην «Κ», ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς , το Υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο και έχει δώσει το πράσινο φως για τα κίνητρα τα οποία αναμένεται ν' ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση παραχώρησης άδειας ορισμένων ημερών σε όσους νεοσύλλεκτους εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Οι αρμόδιοι τρέχουν να προλάβουν ώστε να ενισχυθεί ο εμβολιασμός στις νεαρές ηλικίες, όπου τα ποσοστά που καταγράφονται είναι χαμηλά και οι κινήσεις τους θα πρέπει γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα υπό την απειλή της ινδικής μετάλλαξης και των αλυσίδων μετάδοσης οι οποίες ολοένα και μεγαλώνουν.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εφήβων 16-17 ετών

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιασμών ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών καθώς όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία ποσοστό σχεδόν 30% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω ιδιαίτερα έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και αυξημένο αριθμό επαφών.

Οι εμβολιασμοί των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 16-17 θα γίνονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA κατόπιν διευθέτησης ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Η Πύλη Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα άνω των 16 ετών θα ανοίξει από την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό. Το ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού μπορεί να διευθετείται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση