ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

Έρχεται απόψε η κακοκαιρία «Φίλιππος»

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία "Φίλιππος" αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, κυρίως από σήμερα το βράδυ και μετά, συνοδευόμενο από ψυχρή αέρια μάζα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά αλλά σταδιακά και σε άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια παράλια και κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Τοπικά στα ορεινά αναμένονται χιόνια, τα οποία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα επεκταθούν και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και σταδιακά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια σφοδροί μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 Μποφόρ, για να καταστούν τις πρωινές κυρίως ώρες δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Στο εσωτερικό και τοπικά σε υπήνεμες περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα, κυρίως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια παράλια, κυματώδης στα ανατολικά παράλια και μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και σε υπήνεμες ημιορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά εξασθενούν και περιορίζονται σημαντικά. Στην περιοχή θα πνέουν γενικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, βορειοδυτικοί άνεμοι, που σταδιακά μέχρι το βράδυ εξασθενούν. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών και τοπικών παροδικών χιονοπτώσεων μέχρι και σε ημιορεινές περιοχές. Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι το Σάββατο, παραμένοντας περίπου στα ίδια επίπεδα την Κυριακή, για να κυμανθεί γενικά αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση