ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Επίσκεψη Trump στον τόπο του εγκλήματος

Θα συναντήσει αστυνομικούς, δεν καταδικάζει τον 17χρονο δολοφόνο

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές του επενδύσεις στα θέματα νόμου και τάξης, με κίνδυνο να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά των φυλετικών ταραχών, ο Ντόναλντ Τραμπ έφθασε χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόσα της πολιτείας Ουισκόνσιν, θέατρο αιματηρών επεισοδίων και λεηλασιών, ύστερα από τον βαρύτατο τραυματισμό του 28χρονου μαύρου Τζέικομπ Μπλέικ από σφαίρες λευκού αστυνομικού.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να επιθεωρήσει κατεστραμμένες περιουσίες και να συναντηθεί με αστυνομικούς, εγκωμιάζοντας το έργο των δυνάμεων της τάξης για την καταστολή των ταραχών. Το επιτελείο Τραμπ επιζητούσε συνάντηση και με την οικογένεια του Μπλέικ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται παράλυτος από τη μέση και κάτω, έχοντας δεχθεί τέσσερις σφαίρες στην πλάτη. Ωστόσο, ο πατέρας του άτυχου Αφροαμερικανού απέρριψε την πρόσκληση. «Δεν θα μπω σε πολιτικά παιχνίδια. Εδώ μιλάμε για το παιδί μου και μόνο για το παιδί μου. Δεν πρόκειται για φωτογραφία δημοσίων σχέσεων», δήλωσε ο Τζέικομπ Μπλέικ πρεσβύτερος, σε συνέντευξή του στο CNN.

Σε μια άλλη, άκρως αμφιλεγόμενη τοποθέτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να δικαιολογεί τον 17χρονο οπαδό του, Κάιλ Ρίτενχαους, ο οποίος πυροβόλησε τρεις και σκότωσε δύο διαδηλωτές στη διάρκεια συγκρούσεων, επίσης στην Κενόσα, πριν από μία εβδομάδα. «Φαντάζομαι ότι βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, πιθανότατα θα τον είχαν σκοτώσει», δήλωσε ο Τραμπ για την πράξη του, υπονοώντας αυτοάμυνα.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Τζο Μπάιντεν. «Απόψε ο πρόεδρος αρνήθηκε να αποκηρύξει τη βία. Δεν αποδοκίμασε καν έναν από τους οπαδούς του που κατηγορείται για φόνο», δήλωσε ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών.
Προηγουμένως, ο Τραμπ είχε εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον του αντιπάλου του, κατηγορώντας τον, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News, ότι ελέγχεται από «ανθρώπους που κινούνται στις σκιές», τους οποίους δεν κατονόμασε. Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι ομάδα «τραμπούκων με μαύρες στολές» επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με στόχο να προκαλέσει επεισόδια στο πρόσφατο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό του.

Αν και ο Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται δημοσκοπικώς του Τραμπ σε πανεθνική κλίμακα, η μετατόπιση της αντιπαράθεσης στα θέματα δημόσιας ασφάλειας φαίνεται να ευνοεί τους Ρεπουμπλικανούς, με την ψαλίδα να κλείνει τις τελευταίες ημέρες. Το Ουισκόνσιν είναι μια από τις διαφιλονικούμενες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης. Τόσο ο κυβερνήτης του όσο και ο δήμαρχος της Κενόσα (Δημοκρατικοί και οι δύο) κάλεσαν τον Τραμπ να αναβάλει την επίσκεψή του έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν και στο Πόρτλαντ της πολιτείας Ορεγκον, όπου ο 39χρονος Ααρον Τζέι Ντάνιελσον, μέλος δεξιάς οργάνωσης και υποστηρικτής του Τραμπ, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από πυροβολισμό. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός ύποπτος, που ανακρίνεται από την αστυνομία, είναι μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης. Στο μεταξύ, η εταιρεία ασφάλειας των διαδικτυακών επικοινωνιών Cloudfare ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες άγνωστων χάκερ να πλήξουν την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση