ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Έντονη κακοκαιρία σήμερα

Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση

Πορτοκαλί προειδοποίηση για συνδυασμό παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/01). Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 10:00 το πρωί Τρίτης. Σύμφωνα με την προειδοποίηση η συνολική βροχόπτωση πιθανόν να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το εικοσιτετράωρο.

Η πρόγνωση του καιρού 

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την νότια Ελλάδα, κινείται πολύ αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση. Η πιθανότητα υετού, μετά το μεσημέρι, μειώνεται αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση