ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ένας νέος θάνατος από Covid και 198 νέα κρούσματα

Τα αποτελέσματα των rapid test

Ανακοινώνεται ο θάνατος άντρα ασθενούς με COVID-19, ηλικίας 74 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 41, 25 άντρες (61%) και 16 γυναίκες (39%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 7,049 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 198 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:
• Από 694 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 64 κρούσματα.
• Από 2,847 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 98 κρούσματα.
• Από 475 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 15 κρούσματα.
• Από 289 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
• Από 1,379 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.
• Από 528 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις από τα ακόλουθα προγράμματα, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 45 εργαστηριακές εξετάσεις,
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 207 εργαστηριακές διαγνώσεις,
• Στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος για 1 δείγμα,
• Από δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 114 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
• Από δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, διεκπεραιώθηκαν 470 εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι στα σημερινά νέα περιστατικά περιλαμβάνονται 14 επαληθεύσεις με τη μέθοδο PCR από τα περιστατικά που είχαν εντοπιστεί θετικά μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες. Για τα υπόλοιπα δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί η εργαστηριακή εξέταση με PCR. Τα θετικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που επιβεβαιώνονται με τη μέθοδο PCR περιλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων πιο κάτω.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 7,711.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 57 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά δέκα ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αποτελέσματα των rapid test

Κανονικά προχωρά το πληθυσμιακό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκύπρια με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), τα οποία χρησιμοποιούνται ενισχυτικά των μοριακών εξετάσεων (PCR test) στην προσπάθεια για έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2020, διενεργήθηκαν συνολικά 3,049 rapid tests από τις 11 κινητές μονάδες δειγματοληψίας, από τα οποία προέκυψαν 48 θετικά αποτελέσματα. Αναλυτικά, τα rapid tests που έγιναν ανά περιοχή, καθώς και τα θετικά που προέκυψαν, παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα:

Περιοχή

Σύνολο εξετάσεων

Σύνολο θετικών

Λεμεσός

1,031

20

Πάφος

758

3

Λευκωσία

611

12

Λάρνακα

347

7

Αμμόχωστος

302

6

Αναφέρεται ότι τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCRtest).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X