ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, denim short και πέδιλα
 

Ένας διαφορετικός «Άγιος Βασίλης» από τον Banksy

Σε βίντεο το οποίο ανάρτησε χθες Δευτέρα10 Δεκεμβρίου, στον λογαριασμό του στο Instagram, o Banksy παρουσίασε το τελευταίο του έργο και όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το έργο- ενόψει των εορτών- συγκινεί και διαδίδεται αστραπιαία στο Διαδίκτυο καθώς είναι εμπνευσμένο από τους άστεγους της Βρετανίας. 

Το εντυπωσιακό έργο του δημοφιλούς καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή εμφανίστηκε στην οδό Vyse Street, στη συνοικία με τα κοσμηματοπωλεία του Birmingham, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο έργο του καλλιτέχνη απεικονίζει δυο ταράνδους που «σέρνουν» ένα παγκάκι στο οποίο έχει ξαπλώσει ένας άστεγος, ο Ράιαν, δίπλα στις σακούλες με όλα τα υπάρχοντά του. Το σκηνικό παραπέμπει στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με αναφορά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους, ειδικά μέσα στην «καρδιά» του βρετανικού χειμώνα. 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το βίντεο και η τοιχογραφία αναδεικνύουν το πρόβλημα των αστέγων, των οποίων ο αριθμός έχει φτάσει σε ύψη-ρεκόρ στη Βρετανία. 

Το φιλμάκι το οποίο ανήρτησε στο Instagram του ο Banksy συνοδεύει μια διασκευή της κλασικής χριστουγεννιάτικης μελωδίας “I`ll Be Home for Christmas”. Σε αυτό παρακολουθούμε έναν – υποτίθεται – άστεγο που διαλέγει να περάσει τη νύχτα στο παγκάκι. Ο άντρας αυτός ξαπλώνει το κορμί του πάνω κι αφήνει τα λιγοστά υπάρχοντά του στο παγκάκι το οποίο είναι δίπλα στην τοιχογραφία του Banksy, προσφέροντάς μας την ψευδαίσθηση ότι τα μαγεμένα τετράποδα θα τον πάρουν μακριά στο ταξίδι τους στη δεκεμβριάτικη, διάστικτη μ` αστέρια νύχτα.


Το βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Bansky στο Instagram

“God bless Birmingham (Ο Θεός ας ευλογεί το Birmingham)” διαβάζουμε στη λεζάντα της ανάρτησης. “Στα 20 λεπτά που κινηματογραφούσαμε τον Ράιαν, περαστικοί του έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες κι έναν αναπτήρα – χωρίς αυτός να ζητήσει κάτι”. Σε ανάλυση που δόθηκε τον Νοέμβριο στη δημοσιότητα από τη φιλανθρωπική οργάνωση Shelter -εκστρατεύει για να θέσει τέρμα στο θέμα των αστέγων στην Αγγλία και την Σκωτία- διαπιστώνουμε ότι, στις μέρες μας, τουλάχιστον 320.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Birmingham, ο ένας στους 73 ζει χωρίς να έχει ένα μέρος που να μπορεί να το πει “σπίτι μου”.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X