ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Skinny jeans, loose μπλουζάκι και γόβες
 

Νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Με ποσοστό 69,18%

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

 Η Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Όπως φαίνεται, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 70% - 30%. Ο Δημήτρης Δημητρίου επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της και τη συνεχάρη. Σημειώνεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ ψήφισαν 20.708 μέλη, ποσοστό 41%. 

Η υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα θα συμπληρωθεί βάση και του καταστατικού του κόμματος στις αρχές Μαΐου στο Παγκύπριο Συνέδριο. Στις 6 Μαΐου θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, ενώ η παγκύπρια εκλογική συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, δηλαδή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων ,των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ θα γίνει την επόμενη μέρα, 7 Μαΐου. 

Στην Πινδάρου η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ έφτασε η νέα Πρόεδρος, Αννίτα Δημητρίου, όπου θα προβεί σε δηλώσεις. 

Δ Δημητρίου: Θα είμαι δίπλα στην Αννίτα Δημητρίου, η ανανέωση επιτεύχθηκε

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα στην Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας ότι ο ένας από τους τρεις του στόχους, η ανανέωση, επιτεύχθηκε.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την προσφορά και τη στήριξή του, λέγοντας ότι οι όποιες διαφωνίες μένουν στο παρελθόν .

«Ανοίγει μια νέα εποχή στην ιστορία της παράταξής μας. Στον αγώνα για ένα δυνατό ΔΗΣΥ θα είμαι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε.

 

 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ

Λίγα λόγια για την Αννίτα Δημητρίου

 

Η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και αποφοίτησε το 2007. Ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kent του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA in International Relations and European Studies).

 Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της υπηρέτησε τον τομέα της εκπαίδευσης ως Λέκτορας ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Κυπριακό Πρόβλημα, το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Τουρκική Πολιτική Κουλτούρα ως επίσης την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα ισότητας και φυσικά τα θέματα εκπαίδευσης.

 Έχει παρουσιάσει σειρά άρθρων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε τοπικά και διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν τους τομείς ενδιαφέροντος της. Η δράση της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ νωρίς και μέχρι σήμερα ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά και ειδικά ως εθελόντρια σε διάφορα οργανωμένα σύνολα.

 Είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί ως Κοινοτική Σύμβουλος στην κοινότητα της, τους Τρούλλους και Οικονομική Διαχειρίστρια της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχει εκλεγεί Βουλεύτρια της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ . Είναι Γραμματέας της Βουλής, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

 Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του τότε υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2018. Έχει επιλεγεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση και συμμετείχε στο πρόγραμμα Πρόσκλησης Προσωπικοτήτων του Μέλλοντος (PIPA) στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2018 και έχει επιλεγεί από την Αμερικανική κυβέρνηση (International Visitor Leadership Program) να λάβει μέρος στην παρακολούθηση των προκριματικών εκλογών στην Αμερική τον Μάρτιο του 2020 για τις μετέπειτα προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

 Τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL), ως Πρέσβειρα του Δικτύου εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση