ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Εικόνες από το Lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οι άδειοι δρόμοι της πολυσύχναστης πόλης

newsroom must

Σ' ένα νέο καθολικό lockdown «που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαίο από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας μας» όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας «επιστρέφουν» σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών εξαιτίας της εκρηκτικής αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 6 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις... ημέρες του σκληρού και πολυήμερου lockdown της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).


Θεσσαλονίκη - Πηγή εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν και παραμένουν ανοιχτά βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους, όπως είδαμε μέσα από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης μοιάζουν έρημοι συγκριτικά με την κίνηση των προηγούμενων ημερών.

Να σημειώσουμε πως στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ και θα αφορούν είτε τις άσκοπες μετακινήσεις, είτε τη μη χρήση μάσκας ή γενικότερα τη μη συμμόρφωση με τα νέα μέτρα. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής είπε: «Πριν από 9 μήνες που επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα, ο κόσμος πειθάρχησε αντιμετωπίζοντας το άγνωστο, χωρίς καμία ενημέρωση και πετύχαμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας και να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Εννέα μήνες αργότερα κι ενώ υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξαναμπεί σε lockdown, έστω και με αυτή τη μορφή. Κάτι τέτοιο έπρεπε να αποφευχθεί, δυστυχώς όμως μια ισχνή μειοψηφία μας οδήγησε εδώ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση