ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έφυγε από τη ζωή η Κυριακού Πελαγία

Θρηνεί η Κύπρος

Η Κυριακού Πελαγία ή αλλιώς, η γυναίκα που ταύτισε το όνομά της με την παράδοση του νησιού άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών και η είδηση προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στους οικείους της, αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση της εγγονής της Σόλιας.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση του δυσάρεστου γεγονότος, ο Μιχάλης Χατζιμιχαήλ με τον οποίο συνεργάστηκαν πολλές φορές, έγραψε: 

"Πέρτικα του Παραλιμνιού
ήταν γραφτόν τζι' εγίνη
για να φτωσίνει η τραουδκιά 
τζι' ο άδης ν' αρκοντύνει.

Τωρά που φεύκεις, ξέρε το,
μια ένοια 'ννα με φάει, 
ποιαν εν να πω Μαστόρισσαν 
που τα τωρά τζι'α πάει.

Μαστόρισσα μας στο καλόν. Κοαλόν παράδεισο!!!!!!!".

H Κυριακού Πελαγία γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 8 Ιουλίου 1936. Το ταλέντο της Κυριακούς φάνηκε από τα παιδικά της χρόνια. Από 15 ετών άρχισε να τραγουδά στους συγγενικούς και φιλικούς της γάμους, στις διάφορες οικογενειακές συγκεντρώσεις, στα τοπικά πανηγύρια και στις θρησκευτικές γιορτές. Παντρεύτηκε το 1957 τον Γεώργιο Πελαγία και απέκτησε δύο γιούς και μια κόρη.

Το 1987 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Κυπριακός Στίχος". Από τις αρχές του 1995 συνεργάστηκε δισκογραφικά με το μουσικό σχήμα "Μεσόγειος". Καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν "ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΙΚΑ 1 & 2" που γνώρισαν εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Η Κυριακού Πελαγία, η ‘’Μαστόρισσα’’ όπως την χαρακτήριζαν, έδωσε με την ερμηνεία της άλλη διάσταση στο Κυπριακό Δημοτικό τραγούδι. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Κυριακούς Πελαγίας είναι ότι έφερε τους νέους στην αυλή του Δημοτικού τραγουδιού.


Πληροφορίες από Music Heaven

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS