ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δύο καθοριστικές εβδομάδες εν όψει Πάσχα

Επίφοβος και επικίνδυνος θεωρείται ο σταθερά υψηλός αριθμός περιστατικών κορωνοϊού, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση.

Κρίσιμες είναι οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν και αναμένεται ότι θα καθορίσουν τις εισηγήσεις των ειδικών και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αναφορικά με την περαιτέρω υλοποίηση του πλάνου της αποκλιμάκωσης. Η κρισιμότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι έχουν επαναλειτουργήσει πλήρως τα σχολεία, ενώ έχουν επαναδραστηριοποιηθεί και οι χώροι εστίασης, οι πιθανές επιπτώσεις των οποίων θα ξεκαθαρίσουν τις προσεχείς ημέρες. Ο μεγάλος αριθμός των διαγνωστικών τεστ, που πραγματοποιούνται καθημερινά, καθώς και των εμβολιασμών, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τις επόμενες μέρες, είναι σημαντικά εργαλεία για το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου η Κύπρος να προχωρήσει ταχύτερα προς την ομαλότητα, το συντομότερο δυνατόν. Με τα δεδομένα που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των χαλαρώσεων, αλλά και την μετουσίωση της προσδοκίας για εμβολιαστική κάλυψη ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, εύλογα δημιουργείται ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το Πάσχα.

Το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τα 705 περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, αφού ήταν διαγνωστικές εξετάσεις που δεν είχαν γίνει την προηγούμενη μέρα, ένεκα της αργίας, γι’ αυτό προστέθηκαν στα αποτελέσματα της επομένης. Παρ’ όλ’ αυτά, το γεγονός ότι εξακολουθούν να εντοπίζονται μεγάλοι αριθμοί επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 – περί τους 400 καθημερινώς – καθιστά την κατάσταση ιδιαίτερα εύθραυστη, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους επιστήμονες και από το Υπουργείο. Την ίδια ώρα, η αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών κορωνοϊού εθεωρείτο αναμενόμενη, λόγω της αποκλιμάκωσης.

Σχολεία και εστίαση

Το διάστημα που διανύουμε τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής βρίσκονται στην διαδικασία της αξιολόγησης των τυχόν επιπτώσεων που επέφερε το άνοιγμα των χώρων αναψυχής. Στις τηλεδιασκέψεις τους οι επιστήμονες σύμβουλοι του Υπουργού Υγείας θα θέσουν επί τάπητος το θέμα, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Η ενημέρωση του Κωνσταντίνου Ιωάννου θα γίνει εντός των ημερών, όπως πληροφορείται η «Κ».

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια, έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα διενέργειας τεστ με τις κινητές μονάδες και, με αυτό τον τρόπο, ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό προβλήματα αναφορικά με την άρνηση μαθητών να υποβάλλονται σε έλεγχο και να προσκομίζουν το αρνητικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε μεγάλους χώρους αθλοπαιδιών των σχολείων βρίσκεται το συνεργείο και προσέρχονται οι μαθητές ανά τμήμα και με την σειρά. Με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων, παρατηρήθηκε το πρόβλημα της μη συμμόρφωσης των γονέων και των μαθητών με την προτροπή για να υποβάλλονται σε τεστ προτού προσέλθουν στο σχολείο, ωστόσο, αναμένεται ότι θα γίνει η σχετική διευθέτηση, όπως και στα Λύκεια. Με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων, προέκυψαν μέχρι σήμερα, περίπου 100-120 περιπτώσεις μαθητών παγκύπρια, που αρνήθηκαν να υποβληθούν και να προσκομίσουν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ τους, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Πασχαλινές χαλαρώσεις

Από πλευράς Υπουργείου Υγείας, αλλά και ΣΕΕ, καθίσταται σαφές ότι δεν πρέπει να αναμένουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις για περαιτέρω αποκλιμάκωση πριν από το Πάσχα. Η ανησυχία που προκαλεί το ενδεχόμενο μεγάλων συναθροίσεων είναι εύλογη, καθώς οι αρμόδιοι βλέπουν ότι οι πολίτες έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, ώστε Υπουργείου Υγείας και Κυβέρνηση να είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν πιθανές χαλαρώσεις που θα αφορούν συγκεκριμένες μέρες της περιόδου του Πάσχα. Οι εν λόγω πιθανές χαλαρώσεις δεν αποκλείεται να αφορούν τον εκκλησιασμό και τις συναθροίσεις σε οικίες, ανέφεραν πηγές στην «Κ».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση