ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δικαστήριο στη Βρετανία έκρινε ως παρενόχληση να κοροϊδεύεις άνδρα «φαλακρό»

Τα σχόλια για το φαλακρό της κεφαλής ενός άνδρα σε χώρο εργασίας αντιστοιχούν με υποτιμητικά σχόλια για το γυναικείο στήθος, επισήμαναν οι δικαστές

Πάρις Δημητριάδης

Viral έγινε απόφαση δικαστηρίου στη Βρετανία που δικαίωσε έναν άνδρα που είχε προσφύγει εναντίον της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν για δεκαετίες και από όπου απολύθηκε πρόσφατα.

Στην καταδικαστική κατά της εταιρείας απόφαση εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υποτιμητικά σχόλια που είχαν γίνει για το φαλακρό της κεφαλής του εν λόγω άνδρα θεωρήθηκαν ως φυλετική παρενόχληση και εκτιμήθηκε ότι ισοδυναμούν με υποτιμητικά σχόλια για το γυναικείο στήθος που είχαν καταδικαστεί σε προηγούμενη υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Tony Fin απολύθηκε τον περασμένο Μάιο και πήγε στα δικαστήρια επικαλούμενος μια σειρά από συμπεριφορές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δικαστικά έγγραφα, ο Fin ισχυρίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια καβγά που είχε ξεσπάσει στους χώρους παραγωγής, ο προϊστάμενος του τον είχε αποκαλέσει «φαλακρό μ...». 

Οι τρεις άνδρες δικαστές είπαν ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Φιν».

Αν και αυτές οι εκφράσεις ήταν συνηθισμένες στο εργασιακό περιβάλλον, «κατά την κρίση μας», υπογράμμισαν οι δικαστές, ο επόπτης «ξεπέρασε τα όρια κάνοντας προσωπικές παρατηρήσεις στον ενάγοντα σχετικά με την εμφάνισή του».

Το δικαστήριο ενσωμάτωσε στην απόφαση προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου όπου άνδρας καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή σχολίασε το μέγεθος του στήθους μιας συναδέλφου του. «Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” και του ανδρικού φύλου.  Είναι σαφές ότι η απώλεια μαλλιών είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες» τόνισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X