ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Δεντροφύτευση ιαπωνικών κερασιών στον Κάμπο

Θα φυτευτούν στο 1/2 μιας συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του χωριού Κάμπος

Wiz Guide

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου, θα φυτέψουν Iαπωνικά δενδρύλλια κερασιάς(Σάκουρας) ως πρώτο βήμα του διετούς έργου που θα οδηγήσει στην ίδρυση του «Πάρκου Σάκουρας Κάμπου".

Το έργο αυτό διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της 60ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας και θα συμβολίζει τη διαρκή φιλία μεταξύ των λαών των δύο χωρών. Τον Απρίλιο του 2022, το πρώτο έτος του διετούς έργου, συνολικά 26 δενδρύλλια Prunusserrulata «Kanzan» και Prunusserrulata «Shiro-fugen» θα φυτευτούν στο 1/2 μιας συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του χωριού Κάμπος.

Στην τελετή φύτευσης δενδρυλλίων Ιαπωνικής κερασιάς θα παραβρεθούν η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο, κα IzumiSeki,Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου, κ. Σωτήρης Αντωνίου,κρατικοί αξιωματούχοι, υποστηρικτές του έργου και επίτιμοι καλεσμένοι.

Οι Ιαπωνικές κερασιές (Σάκουρας) παράγουν άνθη κατά την εποχή της άνοιξης δημιουργώντας ετησίως ένα απολαυστικό θέαμα. Στην Ιαπωνική κουλτούρα, οι εν λόγω κερασιές συμβολίζουν την άνοιξη, την αναζωογόνηση και τη φύση της ζωής.

Στην υλοποίηση του Sakura Park συμβάλλει το χωριό Κάμπος με την προετοιμασία της γης, ενώ τα δενδρύλλια παρέχονται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας, την MUFG Investor Services FinTech Limited και τον Κυπρό-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας 2021, με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Ιαπωνικού Συλλόγου Sakura, του κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου (Τμήμα Δασών) και του κ. Γιάννου Ορφανού (Dentros Ltd.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 2018 με μια από τις αποστολές της να διαδώσει την Ιαπωνική κουλτούρα στους κατοίκους της Κύπρου μέσω εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και επιχορηγήσεων. Το 2022 συμπληρώνονται 60 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Κύπρου, για τις οποίες η Πρεσβεία θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων.

Info
Σάββατο 9 Απριλίου 2022
Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου, 11.00
Επαρχία Λευκωσίας
Πληροφορίες 22942450,99492400

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση