ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δεν βάζει μυαλό ο Trump

Χωρίς μάσκα για δεύτερη φορά

Δεν φαίνεται να αλλάζει στάση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump όσον αφορά τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Επισκέφτηκε την Πέμπτη κέντρο διανομής μασκών στην Pennsylvania χωρίς να φοράει μάσκα σύμφωνα με τον ξένο τύπο.

Ο Trump επισκέφτηκε την Owen & Minor Inc. στο Allentown και μίλησε επίσης για το έργο της διοίκησης στη διανομή προστατευτικού εξοπλισμού (PPE) κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Owen & Minor Inc. έστειλε εκατομμύρια χειρουργικές στολές, αναπνευστικές μάσκες και γάντια σε νοσοκομεία. Ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Alex Azar και ο αρχηγός της αλυσίδας εφοδιασμού John Polowczyk φορούσαν μάσκες προσώπου όπως και οι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν κάλυψη για το πρόσωπο.

Στις 5 Μαΐου στην πρώτη του έξοδο από τον Λευκό Οίκο από την μέρα που ξεκίνησε η πανδημία, είχε επισκεφτεί ακόμα ένα εργοστάσιο παραγωγής μασκών στην Arizona όπου και πάλι δεν χρησιμοποίησε μάσκα.

Σύμφωνα με το CNN τότε είχε δηλώσει ότι είχε χρησιμοποιήσει μάσκα για κάποιο χρονικό διάστημα. «Την είχα πίσω από τα παρασκήνια όμως μου είπαν ότι δεν την χρειαζόμουν, έτσι δεν την χρειαζόμουν. Και παρεμπιπτόντως αν το προσέξατε κανένας άλλος δεν φορούσε στο γκρουπ.»

Στις αρχές Απριλίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν οδηγίες που συνιστούσαν στους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν άλλα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

O Trump είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι δεν θα φορούσε ο ίδιος μάσκα. «Απλά δεν θέλω να φοράω εγώ» τόνισε σε ρεπόρτερ σύμφωνα με το Newsweek. «Είναι μια σύσταση, την συνιστούν. Νιώθω μια χαρά. Κατά κάποιο τρόπο, καθισμένος στο Oval Office πίσω από αυτό το όμορφο και μεγάλο αποφασιστικό γραφείο, νομίζω ότι φορώντας μάσκα προσώπου καθώς χαιρετώ τους προέδρους, τους πρωθυπουργούς, τους δικτάτορες, τους βασιλιάδες, τις βασίλισσες, δεν ξέρω. Κατά κάποιο τρόπο, δεν βλέπω τον εαυτό μου εκεί. Απλώς δεν το κάνω.»

«Ίσως να αλλάξω γνώμη» συνέχισε ο Trump «Αλλά αυτό θα περάσει και ελπίζω να περάσει σύντομα».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X